Világbotrány az élelmiszerpazarlás, de a változás a konyhánkban kezdődik
Játékosság, kreativitás és pozitív hozzáállás a kulcs a Munch és a Maradék nélkül csapata szerint.
Játékosság, kreativitás és pozitív hozzáállás a kulcs a Munch és a Maradék nélkül csapata szerint.
Halálos csapda lehet egy egyszerű sörösdoboz a természetben, ezért kiemelten fontos lenne, hogy ne legyenek eldobva.
A véletlen ütközések miatt növekvő űrtörmelék mennyiségét a tudósok 8-9 ezer tonnára becsülik az elmúlt években.
Bár 2026-tól szigorítják a hulladékexport szabályait, addig is jelentős mennyiségű szemetet szállítanak harmadik országokba.
Az EU-s átlaghoz képest kevesebb élelmiszert dobnak ki a magyarok, de még mindig sok étel kerül a kukába hazánkban.
Csodaszép növényeket hozhatunk létre konyhai hulladékból.
Próbálják óvni az állatokat a műanyagszeméttől.
Tragikus a helyzet Debrecen mellett.
Egy civil szervezet szerint Romániában ekkora a pazarlás.
Cél a Felső-Tisza hulladék-mentesítése.
Van olyan ország, ahol salátatermesztésre használják.
Így lesz minőségi föld a zöldhulladékból és a háztartási hulladékból
Hulladék borítja el az egykor gyönyörű tavat és környékét.
A kukánál sokkal jobb helyre is rakhatod a felesleges hulladékot.
Évről évre nő az egy főre jutó háztartási hulladék mennyisége.
Nem mindegy mi kerül a komposztládába.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.