2022. szeptember 30. péntek Jeromos

Pofonegyszerű: ne dobd ki a maradékot, fillérekből nevelhetsz belőle szobanövényt

agrarszektor.hu
A legtöbb maradék, amely a konyhában keletkezik, általában a kukában végzi, vagy jobb esetben a komposztban. Talán sokan nem tudják, de vannak olyan növényi hulladékok, amelyeket bizony nem érdemes kidobni, mert pofonegyszerűn és fillérekből nevelhetünk belőlük szobanövényeket. Összegyűjtöttünk öt olyan növényt, amelynek az eddig szemétnek hitt részeiből bármikor könnyedén hajtathatunk csodaszép zöldet otthonunkba.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Ne dobjunk ki minden növényi maradékot, illetve hulladékot, ami a konyhában keletkezik, hiszen praktikusan is felhasználhatjuk őket. Sok olyan szemétnek hitt növényi rész van ugyanis, amiből egyszerűen nevelhetünk szobanövényeket otthonunkba - írja a balconygardenweb.com.

1. Avokádó

Ne dobd ki az avokádó magját, egy kis utánaolvasással és odafigyeléssel ugyanis szép szobanövényt nevelhetsz belőle. Érdemes türelmesnek lenni, de megéri, és így akár még saját avokádót is termeszthetünk otthon. 

2. Citrom

A citrommagot sem érdemes kidobni, mert gyönyörű szobanövényt hajtathatunk belőle. Szárítsuk ki a magokat, ültessük el egy földdel teli cserépbe, tegyük napos helyre, legyünk türelmesek, és hamarosan saját citromfánk lehet a lakásban.

3. Aloe vera

Aloe vera szinte minden otthonban van, ha azonban nekünk éppen nincsen, mindössze annyit kell tennünk, hogy egy ismerősünk kifejlett növényéről eltávolítunk egy elágazást/hajtást, beledugjuk földbe, és már meg is van a saját kis növényünk. Ez a módszer egyébként arra is tökéletes, hogy a saját kis aloe veránkat szaporítsuk otthon, így hamar minden szobára jut majd egy növény. 

4. Saláta

Ne dobjuk ki többé a saláta torzsáját a szemétbe, hiszen pofonegyszerűen hajtathatunk belőle sajátot. Tegyük vízbe a torzsát, rakjuk napos helyre, például az ablakpárkányra, és néhány hét múlva már be is takaríthatjuk a salátánkat. 

5. Zöldhagyma

A mogyoróhagyma alsó gyökeres része nem szemét, ne dobjuk ki tehát, könnyen nevelhetünk ugyanis belőle saját zöldhagymát. Annyit kell tennünk, hogy ezt a növényi maradékot vízbe vagy földbe tesszük, és egy hónap múlva már meg is lesz a hagymánk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33