Új őrület hódít Magyarországon: itt már a fagyiban is tücsök van
Innovatív gasztronómiai különlegesség jelent meg a Balaton partján egy fagyizóban.
Innovatív gasztronómiai különlegesség jelent meg a Balaton partján egy fagyizóban.
Fordulópont a rovarfehérje-iparban: a takarmánygyártás előretör, az emberek még ellenállnak.
2024-ben is kemény éve volt az élelmiszeriparnak Magyarországon, kérdés, milyen lesz 2025.
Ipari rovartenyésztéssel hódítja meg a takarmánypiacot a magyar vállalat, ma nyitották meg óriási üzemüket.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe
Az EU-ban négy rovarfaj került engedélyezésre, az ezekből készült élelmiszerek új élelmiszernek minősülnek.
A rovarfehérjék kiváló táplálkozási értéket képviselnek és előállításuk alig terheli a környezetet.
Megoszlanak a vélemények a rovarfehérjékkel kapcsolatban, de vajon mi az igazság?
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek a hazai boltokban.
A fogyasztói szokások változása és a népesség folyamatos növekedése indokolttá teszik az újabbnál újabb termékek megjelenését.
Igen súlyos összeget kell fizetnünk azért, ha megkívánunk egy kis csilis tücsköt.
Az EU jóváhagyta a házi tücsök élelmiszerként való felhasználását.
Számos előnye mellett az undor mégis legyőzi a rovarfehérjét.
2020-ben muszáj lesz szabályozni a kérdést
Ezek az ehető rovarok több antioxidánst tartalmaznak, mint a népszerű ital.
2018. január 1. óta egységesebb és liberálisabb a rovarfehérjék piaca.
A szabadföldi zöldségnél jövedelmezőbb a rovar
A lárvák és nyüvek igenis táplálóak. Jönnek a számok!
Rovarok helyettesíthetik a húsokat, de még drágák.

A hazai fakitermelő ágazat jelenleg olyan összetett kihívásokkal szembesül, amelyek számos pontot egyszerre érintenek.
December 2-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A termesztésben ma már nem az időjárás a legnagyobb bizonytalansági tényező, hanem az árak hektikus változása.
A világ mezőgazdasága évente mintegy 11 milliárd tonna élelmiszert állít elő, és közel 1,2 milliárd embernek ad munkát.
A Kárpát-medence klímája a világátlagnál kétszer gyorsabban változik, és ez már az élelmiszerárakon és a fogyasztók mindennapjain is érződik.
Veszélybe került a világ egyik legfontosabb növényi fehérjeforrása. Most összefogtak a megmentéséért.