Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia!
Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.
AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!
Mezőgazdasági termelők és fiatal gazdák fix 30 000 Ft-ért regisztrálhatnak!
NAK-tagok és NAK-szaktanácsadók 35% kedvezménnyel regisztrálhatnak!
A "Ciripella" névre keresztelt fagylaltkülönlegesség karamellás, csokis-mogyorós alappal készül, amelyet a vendég kérésére sós karamellás tücsökkel szórnak meg. A kreatív cukrász elmondása szerint az ötlet egy éjszakai balatoni fürdőzés során született meg tavaly nyáron.
Mindenképpen valami Balatonhoz köthető különlegességet szerettem volna. Rengeteg volt a szúnyog, és akkor jött a gondolat, hogy készíthetnék szúnyogfagyit. De mivel az Európai Unióban csak négyféle rovar engedélyezett emberi fogyasztásra, a szúnyog nem jöhetett szóba. Így maradt a tücsök, és a tücsökfagyi
- mesélte Pálfi Attila.
Bár Németországban már készítettek rovarliszttel fagylaltot, a Vitorlás Fagyizó különlegessége abban rejlik, hogy egész tücsköket használnak fel. A Csehországból rendelt rovarok íze a cukrász szerint leginkább a napraforgómagra emlékeztet. A különleges fagylalt várakozáson felüli sikert arat:
Ez még a lángosos fagyimnál is jobban fogy. Már rendelnem is kellett újabb adag tücsköt. Meglep, hogy mennyire nyitottak az emberek. Nemcsak a bevállalós fiatalok kóstolják meg, hanem idősebb vendégek is bátran kipróbálják
- nyilatkozta Pálfi. A Vitorlás Fagyizó kínálatában korábban is szerepeltek szokatlan ízek, mint a mentás uborka, a hekkes vagy a sajtos-tejfölös lángos fagyi, amely különdíjat nyert a Balaton Fagyija versenyen. A Ciripella a 2025-ös megmérettetésre készült, ahol a zsűri elismerően nyilatkozott az egyediségéről és a Balatonhoz való kreatív kapcsolódásáról.