Kapkodnak ezekért az élelmiszerekért az emberek: sokan csapnak le rájuk
Világszerte, így hazánkban is egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor-érzékenységtől.
Világszerte, így hazánkban is egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor-érzékenységtől.
Három magyar agrárvállalat, melyek hús és tej, állati takarmány valamint tojástermékek előállítására specializálódtak, bemutatkozhattak Afrikában.
A megtermelt tej minőségét tekintve az USA telepeinek felső öt százalékával van egy szinten a beledi Extra Tej Kft.
Habár az emberek többsége napi szinten fogyaszt valamilyen tejterméket, az óriási választék miatt nem biztos, hogy elég jól ismerjük ezeket.
Csaknem egymilliárd forintból fejleszt tejfehérje-alapú élelmiszert egy konzorcium.
Innovatív tejtermékek fejlesztése és előállítása a célja a MÉK, valamint a FINO FOOD Kft. most induló kutatási és fejlesztési programjának.
Tejipari áttörés küszöbén áll a Debreceni Egyetem.
Évezredek óta isznak kecsketejet Kelet-Afrikában.
Ólomlábakon jár a magyar termelői ár
A fogyasztás is tempósan nő
A tej továbbra is értékes alapanyag marad.
Elszabadult tejzsírárak
A zsíros tejnek van igazán értéke a piacon.
Az allergiás reakció bármilyen kis mennyiségnél bekövetkezik.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet Outlook konferenciáján mindenre fény derült.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.