Ezt csinálják a profik aratás után – busásan megtérül a befektetés
Megéri tudatosnak lenni: egy egységnyi változás a befektetett költség dupláját hozza vissza
Megéri tudatosnak lenni: egy egységnyi változás a befektetett költség dupláját hozza vissza
A tartós vízhiány és a továbbra is magas műtrágyaárak miatt minden olyan lehetőség felértékelődik, amely növeli a tápanyag-ellátottságot, javítja a tápanyagok hasznosulását, gyorsítja a gyökérfejlődést és fokozza a stressztűrést.
A koraiság fokozására számos módszer létezik, de miért is hasznos az, ha korábban van termés?
A siker kulcsa a differenciált, aktuális helyzethez igazított, költséghatékony és tudatos technológiai válaszokban rejlik.
Új fejlesztéssel indította az évet a Bio-Nat Kft. Legújabb termékük, a Mikro-Vital Avanti mikrobiológiai készítmény.
A kukoricát úgy ismerjük, mint foszfor-, kalcium- és magnéziumigényes növény, ugyanakkor a cink, a bór, a kén és a nitrogén is kiemelt szerepet játszik a fejlődésben.
A megoldás végig a szemünk előtt volt? Lenyűgöző, mi mindenre képes ez a különleges anyag.
Az Agrárkamara új eszközével a magyar termelők könnyedén kiszámíthatják növényeik szükséges tápanyagigényeit.
A legújabb technológiák meggyorsítják a genetikai előrehaladást.
Elképesztő!
Itt van minden, amit a kerti gyümölcsfák trágyázásáról tudni kell.
Számos módszert fejlesztettek ki a túlélésre.
Megfelelő fajta és technológia-választásra kellene törekedniük a termelőknek.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
A tavalyi évhez képest beindulni látszik a magyar mezőgéppiac, de még sehol sem vagyunk a 2023-as számoktól.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.