Szabályváltozás történt a magyar utakon: de nem úgy, ahogy sokan hiszik
A vadászok érdekképviseletei szerint szerint téves információk jelentek meg a vadgázolásokkal kapcsolatos jogszabályváltozásokról a sajtóban.
A vadászok érdekképviseletei szerint szerint téves információk jelentek meg a vadgázolásokkal kapcsolatos jogszabályváltozásokról a sajtóban.
Több jogszabály is módosult a közelmúltban, amelyek átalakították a vadászat szabályait.
Növekedhet a magyar vadállomány élettere az új uniós Közös Agrárpolitikának köszönhetően.
A kutyák nemcsak otthon lehetnek hű társaink, hanem a földeken vagy akár vadászás közben is - csak éppen nem élünk ezzel a lehetőséggel.
Megjelent a Hivatásos Vadász Eszközbeszerzési Program pályázati felhívása.
Íme, a Hivatásos Vadász Eszközbeszerzési Program pályázati kiírásának tervezete.
Több mint 100 ezer invazív hódpatkányt vadásztak le Németországban.
Több milliós kárt okoztak a csalással.
Fenntartható vadászat nélkül nincs fenntartható természetgazdálkodás.
Még nem ért véget a lépvesszős madárfogás betiltásának ügye.
A szegvári vadászok már maguk gondoskodnak az őzek itatásáról.
Ez nem semmi!
Franciaországban is végleg betiltották a madarak lépvesszős vadászatát.
Hiába hagyományos, többé nem lehet alkalmazni.
Komoly segítséget kapnak a magyar vadászok.
Márciustól ingyenes Nimród kamarai hírlevelet kapnak a vadászok.
A helyi tisztviselők felelősségre vonást követelnek.
Élő kapcsolatra és kommunikációra van szükség a vadászok és a gazdák között.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.