Új magyar zöldségfajta hódítja meg a piacokat: egyre többen keresik
Egyre több gazdálkodó látja meg a lehetőséget a süőtöktermesztésben Magyarországon.
Egyre több gazdálkodó látja meg a lehetőséget a süőtöktermesztésben Magyarországon.
Ez a növény egy valóságos vitaminbomba, ráadásul a legegészségesebb zöldség a világon.
A lenmag az egyik legrégebbi termesztett növény, melyet táplálkozási és gyógyászati célokra is használnak.
Hazánkban egyre nagyobb az igény a spenótra, amely egészségtudatos táplálkozásunk fontos részévé vált.
A szakemberek szerint vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve, bármi lehet superfood.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
A lenmagot és lenolajat már az ókorban is ismerték, és máig széles körben alkalmazzák gyógyászati és táplálkozási célokra.
A mikrozöldségeket egyre nagyobb figyelem kíséri egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, sokoldalú termesztési lehetőségeik és környezetbarát előállításuk miatt.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi finomságnak, amit jól lehet tartósítani.
A nyár slágergyümölcse, a görögdinnye nemcsak finom, de rendkívül egészséges is.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
Még mindig elérhető áron lehet hozzájutni a magyar piacokon a húsvéti slágerzöldségekhez.
A zeller iránti kereslet folyamatos és stabil, így a gazdálkodóknak is kiváló perspektívát jelent a termesztése.
Az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap indult, az oldalon fogyasztók és szakemberek is bejelentést tehetnek.
Az importnyomás az év második felében sem csökkent, ami a felvásárlási árakat is jelentősen csökkentette.
A retek nem csak egészséges, hanem finom is, ráadásul a különböző fajtákat nem csak nyersen, hanem főzve is elkészíthetjük.
Az elképesztően megemelkedett élelmiszerárak miatt is fontos, hogy amit tudunk igyekezzünk otthon megtermelni.
Itt az ősz és sokan nem is tudják, hogy már egy kirándulás alatt is összegyűjthetnek több tízezer forint "zsebpénzt" az erdőben mászkálva.
Sokan nem tudják, hogy mi a különbség az eper és a szamóca között, pedig egyszerű a megoldás.
Van egy hely Magyarországon, ahol példátlan módon, organikusan termesztenek csipkebogyót.

A késő ősz és a kora tavasz - amikor a fákon nincs lomb - ezek az ideális időszakai a szabad gyökerű gyümölcsfa oltványok ültetésére.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
A húsok árát biológiai szempontok is befolyásolják, érdemes megismerkedni tehát néhány fogalommal.
Érkeznek a támogatói okiratok, jelentős beruházások pörgethetik fel az agráriumot és az élelmiszeripart.
Az árrésstop kivezetésében reménykedtek, ehelyett hosszabbítást és kiterjesztést kaptak.