Erdőgazdálkodás: minden emberre jusson egy fa!

agrarszektor.hu
A tervszerű erdőgazdálkodásnak köszönhetően Magyarországon, s azon belül Fejér megyében is jelentősen nőtt az erdőterületek nagysága.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A Föld minden emberére jusson legalább egy ültetett fa - ez a célja annak az ENSZ által indított programnak, amelynek még nagyobb hangsúlyt adhat az idei esztendő, amikor az erdők évét ünnepeljük. A kampány egyik legjelentősebb mondanivalója a fenntartható erdőgazdálkodási formák kialakítása, terjesztése - olvasható a fmh.hu-n.

Noha az uniós átlagot tekintve kedvezőbbek a magyar erdők fatermési mutatói, mégis meglehetősen alacsony a hazai erdősültség. Ennek oka, hogy az I. világháborút lezáró trianoni békeszerződés után megmaradt országrész csak 12 százalékos erdősültséggel rendelkezett, amit felismerve, az ország nagyarányú erdőtelepítésekkel és persze komoly anyagi ráfordítással napjainkig közel 70 százalékkal növelte erdőterületét. A Nemzeti Erdőprogramban megfogalmazott távlati stratégiai cél a 26-27 százalékos erdősültség elérése.

Klemencsics András, az Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának vezetője szerint természetesen van esély rá, hogy növekedjen a magyarországi erdőfelületek nagysága, ugyanis az adatok szerint az elmúlt években nőt a hazai erdőterületek száma. Fejér megyében például 2001 és 2006 között 244 hektárral, 54 ezer hektárra nőtt az erdős területek nagysága.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?