A világ legjobb éttermei: magyar borokat is kínálnak

agrarszektor.hu
A brit Restaurant Magazine által legjobbnak titulált éttermekben magyar borokat is kínálnak: a választék kizárólag tokajiból áll: furmintok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk várják a vendégeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A brit Restaurant Magazine minden évben felállítja a világ ötven legjobb éttermének rangsorát. A világ legjobbjának a koppenhágai Noma éttermet választották tavaly, a második helyen a spanyol elBulli végezett, harmadik az angol The Fat.

A világ TOP 10 étterméből négyben találkozhatunk magyar borokkal A Pénzcentrum.hu az éttermek online elérhető borválasztékát böngészve az elBulli, a The Fat Duck, az Alinea és a Per Se (mindkettő amerikai) találkozott magyar borokkal, kivétel nélkül tokajiakkal, aszúval, szamorodnival, furminttal és hárslevelűvel.

A legtöbb nagy étterem számára presztízskérdés, hogy a világ legelismertebb borrégiói között számon tartott Tokajból legyen készleten néhány palack - nyilatkozta a Pénzcentrum.hu-nak Geönczeöl Attila, a Bormarketing Bizottság elnöke, aki szerint egyértelmű, hogy a magyar borrégiók közül a Tokaji nevet ismerik a legjobban a világon.

Bormarketing szempontjából ugyanakkor ezeket az eredményeket részsikernek tartja az elnök. Mint mondta, fontos lépés, de tudni kell, hogy ez csak néhány kartont jelent. A világ bortermelésének túlnyomó része (70-75%) a vörösborokra épül, a nemzetközi csúcsminőséggel pedig még legkiválóbb hazai borászainknak is nehéz versenyezniük.

A listában szereplő pincészetek szinte mindegyike (részben vagy egészben) külföldi tulajdonban van. Rendszerint a tulajdonos vagy a kereskedő külföldi boraival együtt, csomagban értékesíti a magyar aszúkat, furmintokat is, a neves éttermekbe pedig sokszor csak az a beszállító juthat be, aki évek, évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a menedzsmenttel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?