Hiányosságok a bormarketing területén

agrarszektor.hu
Hiába újult meg tavaly a nagyobb bormarketing-kampányok szervezeti egysége, továbbra is követhetetlenül működik a rendszer.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Nemrégiben például Hajós András vezetésével zajlott le egy 60 millió forintból létrejött, a magyar fröccsborokat népszerűsítő kampány, valamint útjára indult az úgynevezett Fröccsbusz. Az Agrármarketing Centrum (AMC) szakmai tanácsadója, Tóth Gedeon szerint "le kell választani" a fröccshöz kapcsolódó pejoratív asszociációkat, hiszen a fröccs is lehet minőségi.

Sok borász azonban megkésett kampánynak nevezte ezt a kezdeményezést, hiszen úgy vélik, logikusabb lett volna az országban zajló nagyobb fesztiválok idejére időzíteni, mára viszont a nagy részük véget ért (kivéve a Sziget Fesztivál.) A tavaly novemberben indult átszervezések a bormarketing területén, melyekben a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Bormarketing Bizottság vett részt, csak idén kora nyárra fejeződtek be, ekkorra írták ki a pályázatokat is. Késés tehát volt, emiatt a főétel mellé magyar borokat fél áron kínáló éttermi akcióra már csak két napon keresztül lesz lehetőség ősszel. Ennek ellenére új fajta pályázatokat is kiírták, ilyen például az alföldi borokat népszerűsítő pályázat.

 

forrás: vilaggazdaság.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?