Megújulnak a Gödöllő környéki erdők

agrarszektor.hu
A Gödöllői-térség erdőinek szerkezetátalakítására, az özönfajok visszaszorítására, védett növény- és állatfajok védelmére, valamint faültetésre kerülhet sor egy természetvédelmi program részeként.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Indul a "Parkerdő természetesen 2010-2012" elnevezésű természetvédelmi program, amely keretein belül megújul nyolc gödöllői erőrészlet. A programot a Pilisi Parkerdő Zrt. hatja végre, a cél a kijelölt területek megújítása, az erdők őshonossá- és alkalmazkodóképessé tétele.

A program megvalósítására 300 millió forintnyi uniós keret áll rendelkezésre, ebből mintegy 120 millió Ft a Gödöllői-térség erdőszerkezetének átalakítására megy, ezen kívül számos védett növény-, illetve állatfajnak biztosítanak majd kedvező környezetet.

További cél az úgynevezett spontán terjedésre képes "özönfajok" megfékezése, mint például a bálványfa, az ostorfa, a zöld juhar vagy az akác, amelyek a természetes társulásukat veszélyeztetik, ezért most 25 hektáron ezek visszaszorítására kerül majd sor.

Az idei aszályban kipusztult csemetéket is pótolják, ennek érdekében mintegy 13 hektáron több mint 104 ezer őshonos facsemetét ültetnek el idén ősszel és jövő tavasszal - írja az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?