2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Megújulnak a Gödöllő környéki erdők

agrarszektor.hu
A Gödöllői-térség erdőinek szerkezetátalakítására, az özönfajok visszaszorítására, védett növény- és állatfajok védelmére, valamint faültetésre kerülhet sor egy természetvédelmi program részeként.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Indul a "Parkerdő természetesen 2010-2012" elnevezésű természetvédelmi program, amely keretein belül megújul nyolc gödöllői erőrészlet. A programot a Pilisi Parkerdő Zrt. hatja végre, a cél a kijelölt területek megújítása, az erdők őshonossá- és alkalmazkodóképessé tétele.

A program megvalósítására 300 millió forintnyi uniós keret áll rendelkezésre, ebből mintegy 120 millió Ft a Gödöllői-térség erdőszerkezetének átalakítására megy, ezen kívül számos védett növény-, illetve állatfajnak biztosítanak majd kedvező környezetet.

További cél az úgynevezett spontán terjedésre képes "özönfajok" megfékezése, mint például a bálványfa, az ostorfa, a zöld juhar vagy az akác, amelyek a természetes társulásukat veszélyeztetik, ezért most 25 hektáron ezek visszaszorítására kerül majd sor.

Az idei aszályban kipusztult csemetéket is pótolják, ennek érdekében mintegy 13 hektáron több mint 104 ezer őshonos facsemetét ültetnek el idén ősszel és jövő tavasszal - írja az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31