A magyar borpiac 60-70 százaléka fekete

agrarszektor.hu
A Varga Pincészet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a magyar borpiacon 60-70 százalék a feketén értékesített borok aránya. Egyre többen kezdeményezik a borzárjegy visszaállítását.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Varga Péter, a Varga pincészet tulajdonosa, aki évente 11 millió palack bort értékesít, kiemeli, hogy korábbi, főként a befizetett forgalomba hozatali járulék értékéből és az export-import egyenlegéből kiszámolt statisztikák szerint a belföldön forgalomba hozott borok legalább 45 százaléka megkerüli az adózás terhét - írja a hrportal.hu.

A közlemény szerint a helyzeten sokat javított a zárjegy bevezetése az első Orbán-kormány idején, amikor a varga-borok értékesítése 35 százalékkal megnőtt az előző évihez képest, a zárjeggyel ugyanis csökkennének a borászok adminisztrációs költségei. Mivel ezt azóta megszüntették, most új adómódosító örvényjavaslatot nyújtottak be a borzárjegy visszaállítására a feketekereskedelem és a borhamisítás kizárása érdekében.

Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára szerint viszont nincsen megbízható, hivatalos statisztika a fekete borkereskedelemmel kapcsolatban, így minden ezzel kapcsolatosan kifejtett vélemény vagy adat megkérdőjelezendő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?