Sajtóanyag - Újabb rangos szakmai kitüntetés a Matusz-Vad Zrt. tulajdonosának

agrarszektor.hu
A nemzetközileg is elismert Ernst & Young a "Merész újító" üzletember díját vehette át Matusz Balázs.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Matusz Balázs - hazánk egyik piacvezető fagyasztott élelmiszerkereskedelmi vállalatának, a győri székhelyű Matusz-Vad Zrt.-nek a tulajdonosa és egyben elnök-vezérigazgatója - nyerte el az Ernst & Young üzleti elismerései közül a "Merész újító" díjat. Az Ernst & Young Független Bírálóbizottsága a közel 6,5 milliárdos tavalyi árbevétellel rendelkező, 650 féle terméket immáron 4 európai országban forgalmazó, elsősorban a vendéglátói szektor minőségi élelmiszerekkel való kiszolgálására szakosodott Matusz-Vad Zrt. első emberét innovatív hozzáállása, a céget működtető és az egész struktúrát átható folyamatos újszerű fejlesztései kapcsán részesítette eme nagy presztízsű elismerésben. A díj adományozói kiemelték, hogy tulajdonképpen egy iparágat teremtett Matusz Balázs a Matusz-Vad által az 1990-es évek közepén azzal, hogy a vendéglátói szektor fagyasztott élelmiszerekkel történő professzionális kiszolgálására specializálódott, s indulása óta úttörőként jár élen a szektorban.

November 26-án este, idén immár nyolcadik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst and Young négy rangos kitüntetését. A vállalkozói szellem erősítését célul kitűző Ernst & Young - amely 1986-ban Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year" (EOY) programot - hazánkban 2003 óta keresi azokat a "hősöket", akik pozitív példát mutathatnak a vállalkozók következő generációjának. Az Ernst & Young világszerte nagy presztízsű, nemzetközi védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben egy Független Bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az idei díjazottak között volt még Matusz Balázson kívül Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke ("Az év üzletembere"), Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke (a "Példakép"), és Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa (a "Jövő ígérete").

 

Korábbi szakmai elismerések:

Matusz Balázst és az egyszemélyes vállalkozásból mára Zrt-vé fejlődött Matusz-Vadat az elmúlt években több díjjal is kitüntették:

2005: Az év konyhai beszállítója díj a GasztroPont szakmai versenyén
2008: Üzlet & Siker Minősített Vállalkozás
2008: Kisalföldi Presztízs Díj- Az év középvállalkozása
2009: Budapest Bank Business Partner Díj
2010: Győr-Moson-Sopron megyei Príma Díj
2010: Az év vállalkozója díj (Vállalkozók Országos Szövetségének díja)

Cégháttér: Matusz-Vad Zrt.

Az 1994-ben egyszemélyes vállalkozásként indult, néhány Győr környéki éttermet vadhússal kiszolgáló vadfeldolgozó és -kereskedelmi egység mára egy 650 féle minőségi fagyasztott élelmiszert forgalmazó, elsősorban a HoReCa-szektor ellátására szakosodott, az idei évben 7 milliárdos árbevételt célul kitűző, győri és felsőtárkányi hűtőbázissal, hazánkon kívül Ausztriában, Szlovákiában és Romániában is piaci jelenléttel bíró részvénytársasággá fejlődött. Sokan tévesen még ma is vadhúsforgalmazónak titulálják a Matusz-Vadat - felszínesen pusztán a tulajdonos érzelmi kötődése miatt megmaradt, eredeti és hangzatos cégnévre hagyatkozva.

A tévhitekkel ellentétben azonban a Matusz-Vad Zrt. már az indulása utáni első években - felismerve, hogy a vendéglátásból számos, minőségi fagyasztott termék hiányzik még a vadhúsokon kívül -, felvette palettájára a csirke- és pulykatermékeket, a továbbiakban pedig folyamatosan - a változó igényekhez igazodva - bővítette azt. A gasztronómiai piac fejlődő igényeinek való minél szélesebb körű megfelelni akarás eredményeként aztán a vadfeldolgozást meg is szüntette a vállalat öt évvel ezelőtt. A jelenlegi, mintegy 650 terméket kínáló, széles spektrumú portfólió részét képezik a bárány-, borjú-, csirke-, pulyka-, marha-, sertés-, kacsa-, liba-, nyúl-, vad-, füstölt húsok ugyanúgy, mint a zöldség- és burgonyafélék, édesvízi és tengeri halak, gyümölcsök, péksütemények, fűszerek vagy akár az olyan ínyencségek, mint a krokodil és a kenguru.

A Matusz-Vad Zrt. célja mindig az volt és most is az, hogy újabb és újabb alapanyagokkal, minél nagyobb előkészítettségű termékekkel a vendéglátó egységeknek - s 2010 novembere óta már a lakossági fogyasztóknak is - stabil, biztos beszállítói hátteret biztosítson, partner legyen az ő sikerükben. Az olyan egyedi, kuriózumnak számító alapanyagokat, mint a fentebb már említett krokodil és kenguru, a Matusz-Vad Zrt. elsőként és egyedüliként vett fel a palettájára, ugyanis a gasztronómia fejlődéséhez szükség van arra, hogy a szakácsok és háziasszonyok számára a beszállítók biztosítsák az újdonságokat, hiszen amíg például nem lehetett Magyarországon krokodilt kapni, addig ebből ételeket sem lehetett készíteni. A Matusz-Vad Zrt. legfőbb stratégiai célja, a portfólió bővítése - a meglévő termékeknél sokféle kiszerelés raktáron tartása, illetve folyamatosan új termékek bevezetése - a partnerek hatékony és ár-érték arányos vásárlását igyekszik segíteni.

 

Győr, 2011. november 27.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?