2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Sajtóanyag - Újabb rangos szakmai kitüntetés a Matusz-Vad Zrt. tulajdonosának

agrarszektor.hu
A nemzetközileg is elismert Ernst & Young a "Merész újító" üzletember díját vehette át Matusz Balázs.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Matusz Balázs - hazánk egyik piacvezető fagyasztott élelmiszerkereskedelmi vállalatának, a győri székhelyű Matusz-Vad Zrt.-nek a tulajdonosa és egyben elnök-vezérigazgatója - nyerte el az Ernst & Young üzleti elismerései közül a "Merész újító" díjat. Az Ernst & Young Független Bírálóbizottsága a közel 6,5 milliárdos tavalyi árbevétellel rendelkező, 650 féle terméket immáron 4 európai országban forgalmazó, elsősorban a vendéglátói szektor minőségi élelmiszerekkel való kiszolgálására szakosodott Matusz-Vad Zrt. első emberét innovatív hozzáállása, a céget működtető és az egész struktúrát átható folyamatos újszerű fejlesztései kapcsán részesítette eme nagy presztízsű elismerésben. A díj adományozói kiemelték, hogy tulajdonképpen egy iparágat teremtett Matusz Balázs a Matusz-Vad által az 1990-es évek közepén azzal, hogy a vendéglátói szektor fagyasztott élelmiszerekkel történő professzionális kiszolgálására specializálódott, s indulása óta úttörőként jár élen a szektorban.

November 26-án este, idén immár nyolcadik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst and Young négy rangos kitüntetését. A vállalkozói szellem erősítését célul kitűző Ernst & Young - amely 1986-ban Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year" (EOY) programot - hazánkban 2003 óta keresi azokat a "hősöket", akik pozitív példát mutathatnak a vállalkozók következő generációjának. Az Ernst & Young világszerte nagy presztízsű, nemzetközi védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben egy Független Bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az idei díjazottak között volt még Matusz Balázson kívül Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke ("Az év üzletembere"), Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke (a "Példakép"), és Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa (a "Jövő ígérete").

 

Korábbi szakmai elismerések:

Matusz Balázst és az egyszemélyes vállalkozásból mára Zrt-vé fejlődött Matusz-Vadat az elmúlt években több díjjal is kitüntették:

2005: Az év konyhai beszállítója díj a GasztroPont szakmai versenyén
2008: Üzlet & Siker Minősített Vállalkozás
2008: Kisalföldi Presztízs Díj- Az év középvállalkozása
2009: Budapest Bank Business Partner Díj
2010: Győr-Moson-Sopron megyei Príma Díj
2010: Az év vállalkozója díj (Vállalkozók Országos Szövetségének díja)

Cégháttér: Matusz-Vad Zrt.

Az 1994-ben egyszemélyes vállalkozásként indult, néhány Győr környéki éttermet vadhússal kiszolgáló vadfeldolgozó és -kereskedelmi egység mára egy 650 féle minőségi fagyasztott élelmiszert forgalmazó, elsősorban a HoReCa-szektor ellátására szakosodott, az idei évben 7 milliárdos árbevételt célul kitűző, győri és felsőtárkányi hűtőbázissal, hazánkon kívül Ausztriában, Szlovákiában és Romániában is piaci jelenléttel bíró részvénytársasággá fejlődött. Sokan tévesen még ma is vadhúsforgalmazónak titulálják a Matusz-Vadat - felszínesen pusztán a tulajdonos érzelmi kötődése miatt megmaradt, eredeti és hangzatos cégnévre hagyatkozva.

A tévhitekkel ellentétben azonban a Matusz-Vad Zrt. már az indulása utáni első években - felismerve, hogy a vendéglátásból számos, minőségi fagyasztott termék hiányzik még a vadhúsokon kívül -, felvette palettájára a csirke- és pulykatermékeket, a továbbiakban pedig folyamatosan - a változó igényekhez igazodva - bővítette azt. A gasztronómiai piac fejlődő igényeinek való minél szélesebb körű megfelelni akarás eredményeként aztán a vadfeldolgozást meg is szüntette a vállalat öt évvel ezelőtt. A jelenlegi, mintegy 650 terméket kínáló, széles spektrumú portfólió részét képezik a bárány-, borjú-, csirke-, pulyka-, marha-, sertés-, kacsa-, liba-, nyúl-, vad-, füstölt húsok ugyanúgy, mint a zöldség- és burgonyafélék, édesvízi és tengeri halak, gyümölcsök, péksütemények, fűszerek vagy akár az olyan ínyencségek, mint a krokodil és a kenguru.

A Matusz-Vad Zrt. célja mindig az volt és most is az, hogy újabb és újabb alapanyagokkal, minél nagyobb előkészítettségű termékekkel a vendéglátó egységeknek - s 2010 novembere óta már a lakossági fogyasztóknak is - stabil, biztos beszállítói hátteret biztosítson, partner legyen az ő sikerükben. Az olyan egyedi, kuriózumnak számító alapanyagokat, mint a fentebb már említett krokodil és kenguru, a Matusz-Vad Zrt. elsőként és egyedüliként vett fel a palettájára, ugyanis a gasztronómia fejlődéséhez szükség van arra, hogy a szakácsok és háziasszonyok számára a beszállítók biztosítsák az újdonságokat, hiszen amíg például nem lehetett Magyarországon krokodilt kapni, addig ebből ételeket sem lehetett készíteni. A Matusz-Vad Zrt. legfőbb stratégiai célja, a portfólió bővítése - a meglévő termékeknél sokféle kiszerelés raktáron tartása, illetve folyamatosan új termékek bevezetése - a partnerek hatékony és ár-érték arányos vásárlását igyekszik segíteni.

 

Győr, 2011. november 27.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31