Vitrinben 2011 legjobb pálinkája, az Agárdi szilva

agrarszektor.hu
Ünnepélyesen vitrinbe helyezték az Agárdi Pálinkafőzde szilvapálinkáját, ami a IX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyen első helyezést ért el, így, megkapta a 2011 legkiválóbb pálinkája címet.

A verseny Gyulán zajlott áprilisban, és összesen 791 tétel érkezett nemcsak Magyarországról, hanem többek közt Szlovákiából, Csehországból, Romániából, sőt Örményországból is. Nyolcvanhat párlat kapott aranyérmet, közülük húsz champion minősítést. Utóbbiakból választotta ki a zsűri a legjobbat, az agárdi szilvapálinkát - számolt be Panyik Gáborné versenyigazgató, a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékének adjunktusa.

"Magyarországon mintegy 300 ezren foglalkoznak pálinkafőzéssel. A gazdasági válság idején fontos, hogy az ország minőségi termékek készítésével foglalkozzon. A magyar pálinka ismertté válását és minőségének fenntartását pedig az ehhez hasonló versenyekkel lehet biztosítani" - hangsúlyozta Habsburg György, Magyarország európai uniós nagykövete, a verseny fővédnöke.

Az Agárdi Pálinkafőzde képviseletében Vértes Tibor főzőmester úgy fogalmazott, a 2001-ben alakult cég mindent megtesz, hogy az általuk termelt gyümölcsből a legjobb minőségű termékek készüljenek és igyekeznek mindig megfelelni a feladatoknak. 

A magyar párlat azonban külföldön még nem eléggé ismert. További támogatásra van tehát szükség ahhoz, hogy méltó helyet foglaljon el a vodka, a konyak, a whisky és egyéb termékek sorában - mutatott rá Oroszné Dr. Prekop Erzsébet, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.
A győztes szilvapálinkát a korábbi évek nyertes párlataival együtt, “megőrzendő nemzeti kincsként" helyezték el külön vitrinben a Mezőgazdasági Múzeumban. (MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?