A magyar fürdővizek 55 %-a kiváló minőségű

agrarszektor.hu
Az Európai Unió területén lévő fürdővizek 92,1 százaléka megfelel a fürdővizek minőségéről szóló uniós minőségi minimum előírásoknak - derül ki az Európai Bizottság tegnap Brüsszelben kiadott jelentéséből, mely több mint 22 ezer európai tengerparti, tóparti és folyóparti fürdőhely vizének minőségét tartalmazza.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Janez Potocnik környezetvédelmi biztos leszögezte: örömmel tapasztalja, hogy Európa fürdővizeinek általános minősége továbbra is jó, sőt, tavaly óta javult is. Az értékelés szerint a fürdőhelyek 77,1 százaléka kiváló minőségű, tehát az előírások legszigorúbb értékeinek is megfelel: ez a tavalyi adathoz képest 3,5 százalékpontos javulást jelent.

Európa legközkedveltebb nyaralóhelyeinek vízminősége általában jó. Spanyolország, Olaszország és Portugália fürdőhelyeinek 80 százaléka kiváló vízminőséggel rendelkezik.

Magyarország 228 fürdőhelye közül 127 kiváló minőségű, (55 százalék), 26 kielégíti a minimális tisztasági követelményeket (11,4 százalék), 7 pedig nem megfelelő minőségű (3,1 százalék).

A jelentésből az is kiderül, hogy az uniós rendelkezéseknek nem megfelelő tengerparti fürdőhelyek aránya az 1990-es 9,2 százalékról tavaly 1,5 százalékra csökkent. Az édesvízi fürdőhelyek esetében az előírásoktól elmaradók aránya 1990-ben 11,9 százalék volt, tavaly viszont már csak 2,4, ami az eddigi legalacsonyabb érték.

"Mivel néhány tagállamban továbbra is problémát jelent a mezőgazdasági vízszennyezés vagy a csatornavíz nem megfelelő kezelése, ezért még többet kell tennünk a biztonságos és tiszta vizeinkért" - mondta Jacqueline McGlade, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.

 

forrás: MTI/Greenfo.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?