A magyar fürdővizek 55 %-a kiváló minőségű

agrarszektor.hu
Az Európai Unió területén lévő fürdővizek 92,1 százaléka megfelel a fürdővizek minőségéről szóló uniós minőségi minimum előírásoknak - derül ki az Európai Bizottság tegnap Brüsszelben kiadott jelentéséből, mely több mint 22 ezer európai tengerparti, tóparti és folyóparti fürdőhely vizének minőségét tartalmazza.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Janez Potocnik környezetvédelmi biztos leszögezte: örömmel tapasztalja, hogy Európa fürdővizeinek általános minősége továbbra is jó, sőt, tavaly óta javult is. Az értékelés szerint a fürdőhelyek 77,1 százaléka kiváló minőségű, tehát az előírások legszigorúbb értékeinek is megfelel: ez a tavalyi adathoz képest 3,5 százalékpontos javulást jelent.

Európa legközkedveltebb nyaralóhelyeinek vízminősége általában jó. Spanyolország, Olaszország és Portugália fürdőhelyeinek 80 százaléka kiváló vízminőséggel rendelkezik.

Magyarország 228 fürdőhelye közül 127 kiváló minőségű, (55 százalék), 26 kielégíti a minimális tisztasági követelményeket (11,4 százalék), 7 pedig nem megfelelő minőségű (3,1 százalék).

A jelentésből az is kiderül, hogy az uniós rendelkezéseknek nem megfelelő tengerparti fürdőhelyek aránya az 1990-es 9,2 százalékról tavaly 1,5 százalékra csökkent. Az édesvízi fürdőhelyek esetében az előírásoktól elmaradók aránya 1990-ben 11,9 százalék volt, tavaly viszont már csak 2,4, ami az eddigi legalacsonyabb érték.

"Mivel néhány tagállamban továbbra is problémát jelent a mezőgazdasági vízszennyezés vagy a csatornavíz nem megfelelő kezelése, ezért még többet kell tennünk a biztonságos és tiszta vizeinkért" - mondta Jacqueline McGlade, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.

 

forrás: MTI/Greenfo.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?