Üdv Unió, viszlát prosek!

agrarszektor.hu
Nem használhatja a "prosek" bornevet Horvátország az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően, mivel az Európai Bizottság állásfoglalása szerint az túlságosan hasonlít az olasz "prosecco" kifejezésre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A dalmát desszertbort több fajta fehér és fekete szőlőből készítik, különlegességét pedig az adja, hogy a szemeket a szüret után a magasabb cukortartalom elérése végett szélben szárítják. Ezzel szemben az olasz prosecco egy fehérszőlő fajta, melyből különleges, gyümölcsös aromájú pezsgőbort készítenek.

Horvátország a jelek szerint hiába érvelt, hogy eredendően két teljesen különböző termékről van szó, melyek neve írásban is egész más, az Európai Bizottság szerint hangzásban túlságosan nagy a hasonlóság, ez pedig félrevezetheti a fogyasztókat. A döntés értelmében július elseje után Horvátország sem hazai, sem külföldi piacokon nem forgalmazhatja az érintett bort, legalábbis prosek néven semmiképp.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13