Ehető luxus - Valódi aranyat kevernek a kaviárba

MTI
Százezer euróba kerül kilónként az a kaviárt, amelyet arannyal dúsítva hoz forgalomba egy salzburgi haltenyésztő. Az aranyat azért adagolja hozzá, mert állítólag immunerősítő és kiemeli a kaviár ízét is. Ma a világon a legtöbb kaviárt a Kaspi-tengernél termelik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Walter Grüll salzburgi haltenyésztő évek óta sikeresen tenyészti a tokhalféléket, olyannyira, hogy az arannyal dúsított kaviárja kilónként százezer euróba, tehát több, mint 30 millió forintba kerül. Az albinó tokhalféle ikrájából készült kaviár előállítása nem csak költséges, de rendkívül időigényes is, mivel az ívás ideje e "változat" esetében tizenkét év.

Az előállítás során egy kilogram aranyozott kaviárhoz legalább öt kilogram ikra kell. Az ikrákat szárítják, ennek során a tömege 80% -át elveszíti. Miután ezzel végeztek, 22 karátos arannyal dúsítják. 

Hogy miért keresett? A szakértők szerint az arany immunerősítő, illetve kiemeli a kaviár ízét, intenzívebbé téve azt.

A luxuskaviárt leginkább a svájci csúcsgasztronómiában használják fel, de például Dél Afrikába, Dubaiba, Szingapúrba is exportál belőle a haltenyésztő. Ma a világ kaviártermelése 98 százalékban a Kaszpi-tengernél zajlik, az oroszok 1800 tonnányi, az irániak tized annyi ikrát préselnek ki évente a leölt halakból

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 14. 06:02