2023. szeptember 26. kedd Jusztina

Gőzerővel fejlesztene a nagy múltú húsüzem

agrarszektor.hu
Versenyképesen és stabilan működik a Gyulai Húskombinát, amely 2012-ben még felszámolási eljárás alatt volt. A gyulai önkormányzat azonban megvette a vállalatot a felszámolótól, így a nagy múltú vállalat száz százalékban a város tulajdonába került. A befektetés megtérült, mivel a cég az elmúlt években új termékekkel jelent meg a piacon és tavaly mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Gyulahús Kft. az utóbbi években stabilan és nyereségesen működik, pedig a több mint 140 éves múltra visszatekintő vállalat 2012-ben felszámolási eljárás alá került - jelentette ki Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az MTI-nek. Akkor a gyulai önkormányzat 860 millió forintért vette meg a gyárat, és megvásárolták a termékek gyártásához szükséges jogokat is, illetve a dolgozókat is átvették. Azóta a vállalat új termékekkel jelent meg a piacon, és közel háromszáz dolgozóval mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el. Ráadásul a vállalat gyulai kolbásza a közelmúltban megrendezett brüsszeli Superior Taste Awardon két aranycsillagos minősítést ért el.

Az önkormányzat közérdeknek tartotta a húsüzem megmentését 
A gyulai önkormányzat 2012 decemberében munkahelyteremtésre és munkahelyek megmentésére 1,8 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól. Ebből először megvásárolták a hüsüzemet, majd a fennmaradó egymilliárd forintot - jegyzett tőke formájában - az így létrejövő, száz százalékosan önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. rendelkezésére bocsátották.

A polgármester szerint európai uniós forrásokból szeretnék a gyártást modernizálni és energetikai korszerűsítéssel faragnák le az üzemi költségeket. Továbbá megszüntetnék a vállalat belvárosi telephelyét és az ott zajló szárazáru gyártás kiköltözne arra a telepre, ahol a vállalat húskészítményeit gyártják. Emellett létrehoznának egy nagy kapacitású vágóhidat is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?