Gőzerővel fejlesztene a nagy múltú húsüzem

agrarszektor.hu
Versenyképesen és stabilan működik a Gyulai Húskombinát, amely 2012-ben még felszámolási eljárás alatt volt. A gyulai önkormányzat azonban megvette a vállalatot a felszámolótól, így a nagy múltú vállalat száz százalékban a város tulajdonába került. A befektetés megtérült, mivel a cég az elmúlt években új termékekkel jelent meg a piacon és tavaly mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Gyulahús Kft. az utóbbi években stabilan és nyereségesen működik, pedig a több mint 140 éves múltra visszatekintő vállalat 2012-ben felszámolási eljárás alá került - jelentette ki Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az MTI-nek. Akkor a gyulai önkormányzat 860 millió forintért vette meg a gyárat, és megvásárolták a termékek gyártásához szükséges jogokat is, illetve a dolgozókat is átvették. Azóta a vállalat új termékekkel jelent meg a piacon, és közel háromszáz dolgozóval mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el. Ráadásul a vállalat gyulai kolbásza a közelmúltban megrendezett brüsszeli Superior Taste Awardon két aranycsillagos minősítést ért el.

Az önkormányzat közérdeknek tartotta a húsüzem megmentését 
A gyulai önkormányzat 2012 decemberében munkahelyteremtésre és munkahelyek megmentésére 1,8 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól. Ebből először megvásárolták a hüsüzemet, majd a fennmaradó egymilliárd forintot - jegyzett tőke formájában - az így létrejövő, száz százalékosan önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. rendelkezésére bocsátották.

A polgármester szerint európai uniós forrásokból szeretnék a gyártást modernizálni és energetikai korszerűsítéssel faragnák le az üzemi költségeket. Továbbá megszüntetnék a vállalat belvárosi telephelyét és az ott zajló szárazáru gyártás kiköltözne arra a telepre, ahol a vállalat húskészítményeit gyártják. Emellett létrehoznának egy nagy kapacitású vágóhidat is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31