Hasított ez a magyar húsipari cég tavaly: 8,3 milliárd forintos bevétellel zártak

Hasított ez a magyar húsipari cég tavaly: 8,3 milliárd forintos bevétellel zártak

MTI
A tervezettet túllépve, 8,3 milliárd forintos árbevétellel zárt tavaly a Gyulahús Kft., amely csaknem 40 százalékos bővülést ért el az exportpiacokon az egy évvel korábbihoz képest - nyilatkozta az MTI-nek az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezető igazgatója, aki a több mint 10 milliárd forintos, tervezett fejlesztésről is beszélt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Daka Zsolt elmondta, bár a pontos eredménykimutatás még nincs meg, a forgalom 2021-ben volumenben 6 százalékkal nőtt. A vártnál nagyobb árbevétel az arculatfrissítésnek és a csomagolásfejlesztésnek köszönhető, amelyet aktív marketingkommunikációval egészítettek ki - jegyezte meg. Csaknem 90 termék "kapott új köntöst"; a dizájnfrissítéssel együtt korszerűsödött a csomagolástechnika is: a rúdáruknál a vákuumos helyett védőgázos megoldást alkalmaznak, ezzel is csökkentve a műanyag-kibocsátást. A fóliavastagságot is redukálták, a szeletelt tálcás termékeiknél pedig részben újrahasznosított anyagot használnak - magyarázta.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzátette, a növekedés az exportpiacok bővülésének is köszönhető: a brit piac mellett a cseh, a lengyel és a szlovák jelenlét meghatározó, és egyre jobban fejlődik a német. Az ügyvezető szerint a legnagyobb kihívás a munkaerő folyamatos biztosítása, tavaly 340 volt az átlagos statisztikai foglalkoztatotti létszámuk, de a fluktuáció magas.
Daka Zsolt elmondta, reményeik szerint tavasszal megszületik a döntés egy 5 milliárd forintos pályázatukról; az összeggel és egy új társtulajdonos tőkebevonásával indulhatna meg az új üzem építése, amely a cég legnagyobb fejlesztése lenne. Kisebb fejlesztések addig is várhatóak, tavasszal fejeződik be több energetikai korszerűsítés - fűzte hozzá az ügyvezető igazgató. Elmondta, egyik telephelyükre egy 500 kilowatt teljesítményű napelemes kiserőművet telepítenek, és az üzemben gőzellátással kapcsolatos fejlesztések folynak.

EZ IS ÉRDEKELHET

A kft. az új üzem megépítésével növelné éves termelési kapacitását, csökkentené az energetikai, szállítási és logisztikai költségeket. Hozzátette, hogy megszűnne a biztonsági kockázat is, a jelenlegi szárazáru üzem - ahol 3,3 tonna ammóniát tárolnak - ugyanis a város központjához közel helyezkedik el. A fejlesztés körülbelül 13 milliárd forintba kerülne, az összeget a pályázaton elnyerhető 5 milliárdból és új befektető bevonásával teremtenék elő. Az önkormányzat első körben legfeljebb a tulajdon 49 százalékát adná át, cserébe a 8 milliárd forintos tőkeakvizícióért.
Három érdeklődővel, két szakmai és egy pénzügyi befektetővel tárgyaltak eddig, de a döntést a képviselő-testület azután hozza meg, ha meglesz a beadott pályázat eredménye - határoztak a képviselők a legutóbbi ülésen. A Gyulahús Kft.-t 2013-ban alapították, minden évben nyereséges volt, az alapítás óta több mint 1,5 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre. A Gyulahús Kft. adózott eredménye a 2019-es 213 millióról 2020-ban 392 millió forintra nőtt.
Éves termelési kapacitásuk 5600 tonna. Két fő termékük a gyulai kolbász és a májas, mindkettőből évi 2000 tonnát termelnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?