Pulykapiaci harc: gőzerővel terjeszkedik a Gallfood

agrarszektor.hu
Tatán épít vágó és húsfeldolgozó üzemet, illetve hűtőházat a kecskeméti Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. A beruházáshoz a társaság négyhektáros területet vásárolt a Tatai Ipari Parkban. A Gallfood a szarvasi Gallicoop Zrt.-vel vív küzdelmet a piacvezető pozícióért, amelyet ma az utóbbi vállalat tölt be.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az ötmilliárd forintos beruházás megközelítőleg 350 embernek biztosít munkát, az új üzemben a tervek szerint 2017-ben indul el a termelés - jelentette be Borsos Ferencné, a Gallfood elnök-igazgatója. A létesítmény alapterülete eléri a 15 ezer négyzetmétert és Magyarország legkorszerűbb üzeme lesz. A vállalat pulykatenyésztő telepei Győr-Moson-Sopron, Vas illetve Komárom-Esztergom megyében működnek, ezért a társaság úgy döntött, hogy ezek közelében szeretné felépíteni új telephelyét.

A Gallfood Kft. Magyarország második legnagyobb pulykafeldolgozójának számít a piacvezető szarvasi Gallicoop Zrt. mögött. A Gallfood két üzemében, Kecskeméten és Pacsán évente 2,5 millió pulykát dolgoznak fel.

A társaság által közzétett beszámolók szerint árbevételük 2013-ban elérte a 15 milliárd forintot, ebből 8 milliárd exportból származott. Jelentősebb külföldi piacaik Ausztria, Németország, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia. A vállalat 2013-ban 544 dolgozót foglalkoztatott teljes munkaidőben - közölte az MTI.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?