Íme a koronavírus nem várt hatása: durván beindult a baromfitenyésztés az észteknél

Íme a koronavírus nem várt hatása: durván beindult a baromfitenyésztés az észteknél

agrarszektor.hu
A koronavírus-járvány idején, amíg mindenkinek otthon kellett maradnia a lezárások és korlátozások miatt, az emberek jó része talált magának valami új hobbit vagy projektet. Észtországban, mindenki legnagyobb meglepetésére a baromfitartás lett az új "nemzeti sport".

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2020 tavaszán a fél világ bezárkózott az otthonába, és próbálta túlélni a világban tomboló koronavírus-járványt. A kényszerű önkarantén idején az emberek mindent megtettek, hogy lekössék magukat. Volt, aki barkácsolásba fogott, vagy a lakása teljes felújítására vállalkozott. Mások a kovászkészítés és kenyérsütés rejtelmeiben merültek el. Megint mások főztek, nyelvet tanultak, vagy épp bepótolták a felgyülemlett elmaradásaikat pótolták könyvekből, filmekből és sorozatokból. Az észtek azonban köröket vertek mindenkire az új hobbijukkal, derült ki a Reuters Twitter-üzenetéből.

Mivel a járvány rádöbbentette az embereket az önfenntartás fontosságára, ezért az észtek figyelme a haszonállatok, közülük is a kisebb méretű baromfik felé fordult. Ami határozottan meglepte a helyi baromfitenyésztőket, akik eredetileg arra készültek, hogy kevesebb vásárlójuk lesz majd, és vissza fognak esni az eladások. Ennek azonban pont az ellenkezője történt. Csirke, kacsa, pulyka, gyöngytyúk, mindegy volt az embereknek, csak hozzájuthassanak. Egy észt baromfitenyésztő, Ivar Dobulazov szerint még sosem volt olyan évük, mint az idei, rengeteg megkeresésük volt.

A Reuters riportjából az is kiderült, hogy számos fiatal család kezdett bele az állattartásba, és nemcsak vidéken, de a városokban is. Az elmondások szerint arra is van lehetőség, hogy valaki rövidebb időre béreljen ki állatokat, hogy még azelőtt kiderítse, alkalmas-e erre a fajta tevékenységre, hogy fejest ugrana bele, és nagyobb költségekbe verné magát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?