Ez a világ legnagyobb farm makettje - Százezer fogpiszkálóból (fotók)

agrarszektor.hu
Százezer fogpiszkáló felhasználásával épített komplett minifarmot két amerikai fiatalember. A világ legnagyobb farmmakettjének nevezhető minifarmot az USA egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépshowján is bemutatták.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

 

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A Kentucky államban rendezett National Farm Machinery Show számos közönségcsalogató elemének egyike volt az az aprólékos gonddal felépített minifarm, amellyel két Tennessee-ből érkezett fiatal gazdálkodó kápráztatta el az érdeklődőket. Chase Long és Colby Counce százezer fogpiszkáló (és mellette rengeteg fa, fém, műanyag) felhasználásával, a barátaik segítségével "ácsolták" a makettet, és a munka csaknem egy hétig tartott.

A farm egy körülbelül 7000 hektáros gazdaság kicsinyített másának tekinthető, 1:64 arányú járművekkel benépesítve, középpontjában egy frissen vágott kukoricatarlóval. Található rajta tehenészet, kaszáló, gabonatároló, gépszín, sárba ragadt permetezőgép, sőt még egy kisebb folyó is.

A világ legnagyobb farmmakettjének nevezhető "játékszer" kiterjedése attól függ, hogy a készítők mekkora helyet kapnak egy-egy kiállítás szervezőitől. A két fiatalember már 6 éves kora óta gyűjti az elemeket, és lassan egy évtizede mutatja be a minifarmot a nyilvánosság előtt különféle mezőgazdasági rendezvényeken.

Az ördög itt is a részletekben rejlik, hiszen az aprócska életképek talán a legérdekesebbek benne. Így például kukoricát eszegető szarvas, arató kombájn, bálát pakoló farmer, karámból kiszökni akaró tehén egyaránt láthatók a terepasztalon. A készítők a saját álomfarmjukat igyekeztek megvalósítani, ha csak kicsinyített formában is.

A Kentucky állambeli Louisville-ben rendezett National Farm Machinery Show az Egyesült Államok legnagyobb fedett téri agrárkiállítása. Idén 880 kiállító termékeit 300 ezer látogató tekintette meg február közepén a több mint 110 ezer négyzetmétert elfoglaló rendezvényterületen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?