2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Védelem alá került a Dobostorta

agrarszektor.hu
Védelem alá került a Dobostorta, az Esterházy-torta vagy szelet, az indiáner, a rigójancsi, a krémes, és a franciakrémes azzal, hogy módosították a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) Hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó előírásait. A változtatás legfőbb célja az volt, hogy a Magyarországon hagyományosan előállított és ismert cukrászipari termékek a hagyományos elkészítési eljárásoknak megfelelően maradjanak fenn.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Az új szabályozás előírja, hogy az adott termékek csak és kizárólag az előírásban meghatározott követelmények betartásával készíthetőek el, valamint garantálja, hogy az utasításnak megfelelően, kellő szakértelemmel elkészített termékek a magas minőségi követelményeknek meg tudnak felelni. A MÉ hagyományőrző cukrászati termékeket érintő előírásaiban szabályozták és védelem alá helyezték a Dobostortát, az Esterházy-tortát vagy szeletet, az indiánert, a rigójancsit, a krémest és a franciakrémest.

A hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó módosításokat tartalmazó szabályozás a MÉ I. számú előírásokat tartalmazó kötetébe került, így jogilag is teljes védelmet nyújt a termékeknek. Ezeknek a sajátos, csak nálunk fellelhető termékeknek kiemelt jelentőségük van, mivel egyedi jellegüknél fogva gazdagítják és védik kulturális és gasztronómiai örökségünket.

Az előírás részletesen megtalálható a Magyar Élelmiszerkönyvben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?