Új gyümölcsös ásványvizeket dobnak piacra

MTI
2,6 millió euróból létrehozott szirupkeverő üzemet avatott a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. A cég új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állít majd elő Kékkúton, és a beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a termelése.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az önerőből megvalósított új szirupkeverő üzem olyan beruházás, amelynek célja a márka piaci erősítése, és az ásványvizek piacán a 38 százalékos magyarországi részesedés 50-60 százalékra emelése - közölte Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke. A vállalat 15 évig külföldi tulajdonban volt, veszteségesen működött, majd tavaly nyereségessé vált, miután a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesült, a tulajdonos Central Europe Mineral Water Holding 2015-ös létrehozásával.

A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozóinak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt.

Az üzemavatáson további öt évre meghosszabbították a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával az együttműködést, amelynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt - mondta el Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője. Az üzemavatón Magyarországot vízügyi nagyhatalomnak nevezte Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki szerint hazánk egyik legfontosabb exportterméke a vízhez kapcsolódó tudás, egyebek mellett az öntözéssel, ivóvízellátással összefüggő magas színvonalú technológiák.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02