Okos élelmiszerek árasztják el hamarosan a boltokat

MTI
Az egészséget támogató, okos élelmiszereknek évi több milliárd forint forgalmú piaca épülhet ki belföldön, elsősorban a sütő- és édesipar területén. Az ilyen termékek nemcsak finomak, de a betegségek kialakulásának kockázatát is csökkentik.

Újfajta, minden eddiginél egészségesebb élelmiszerek jelenhetnek meg hamarosan a polcokon a Hajdúsági Sütödék-csoport várakozásai szerint. A cég az elmúlt tizenhét év során az úgynevezett Okos élelmiszer (Smart Food) kutatási program keretében olyan alapvető élelmiszereket fejlesztett ki, amelyek nemcsak ízletesek, hanem tudományosan igazoltan az egészséget támogató, illetve a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van - mondta Szakács Tamás, a cég vezérigazgatója.

Az első ilyen élelmiszerek, a Vitajó cipók két hónapja kerültek forgalomba, és ma már több mint ezer üzletben érhetők el. A termékeket a fogyasztók kedvezően fogadták - tette hozzá egy piackutatásra hivatkozva a vezérigazgató.

A cég speciális termékpalettája hamarosan tovább bővül. A koleszterinszintet kordában tartó cipóval, valamint a funkcionális emésztési rendellenesség tüneteit enyhítő kenyérrel, illetve kekszcsaláddal jelennek meg a piacon.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Hajdúsági Sütödék-csoport 450 dolgozót foglalkoztat, évente több mint 20 ezer tonna készterméket gyárt. Tavalyi árbevétele 6,1 milliárd forint, eredménye 67 millió forint volt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?