Kisebb élelmiszeráfa: munkacsoportot hoznak létre

agrarszektor.hu
Munkacsoport jön létre a további élelmiszerpiaci áfacsökkentések érdekében. Újabb termékeket kívánnak az 5 százalékos adókulcs alá sorolni.

Az élelmiszer-előállítók igénylik, hogy további termékek kerüljenek a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá - mondta az MTI szerint egy budaörsi rendezvényen Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke. Az agrártárcával közösen munkacsoportot hoznak létre annak kidolgozására, hogyan szélesíthetik az 5 százalékos áfakörbe tartozó termékek csoportját - tette hozzá.

Az áfacsökkentés az elmúlt években több termékre kiterjedt. Ilyen például a sertéshús, a friss tej, a tojás és a baromfihús.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?