Facebookon csábítja haza Csányi új vágóhídja a magyar henteseket

agrarszektor.hu
Facebookon és Linkedin-en is keresi a szakképzett munkaerőt a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. Az agrárgazdaságban is egyre inkább bevett gyakorlat, hogy egy-egy vállalat ilyen fórumokon próbál munkaerőhöz jutni, a fél éve átadott MCS pedig sok fizikai munkavállalót és külföldön dolgozó magyar hentest ért el így. Több szellemi és fizikai munkahely ugyanakkor még így is betöltetlen a cégnél.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kizárólag online csatornákra támaszkodik az MCS Vágóhíd Zrt., amikor szellemi munkaerőt keres - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Pókos Gergely, a vállalat vezérigazgatója. A cég tapasztalatai szerint ugyanis ma ezek számítanak a leghatékonyabb munkaerő-toborzó eszközöknek. Így nem csak a Facebookon, hanem a Linkedin-en és a klasszikusnak számító online állásportálokon is hirdetnek.

Az elmúlt másfél év tapasztalatai azt mutatják, hogy az új munkaerő megtalálásában az online felületek számítanak igazán jó eszköznek

 - közölte Pókos Gergely.

Az online munkaerő-keresés a hazai élelmiszergazdaságban is egyre inkább bevett gyakorlatnak tekinthető. Az MCS e technikákat nem csak a szellemi, hanem a fizikai munkavállalók keresésénél is alkalmazza. Így számos fizikai dolgozót és több külföldön dolgozó magyar hentest is online módon értek el. Mostanáig körülbelül nyolcvan külföldön dolgozó szakembert vettek fel, akik Németországból, Ausztriából, Svájcból és Hollandiából érkeztek Mohácsra.

Pókos Gergely szerint az idén áprilisban átadott új vágóhíd indulása előtt a dolgozói állomány feltöltésénél komoly nehézségekbe ütköztek, ezért már 2016 elején elkezdték tesztelni a Facebook-ot. Ugyanakkor a munkaerő megszerzéséhez más módszereket is felhasználnak: így például a vállalat recepcióján jelentkezési lapokat tesznek ki, illetve nagy jelentőséget tulajdonítanak a dolgozói ajánlásoknak is.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


Az MCS ma - tette hozzá a vezérigazgató - stabil húsipari szakmunkás-állománnyal rendelkezik, a betanított munkatársoknál pedig alacsonyabb az elvándorlás, és a kilépőket is rövid időn belül pótolni tudják. A cég - a kölcsönzött munkavállalókkal együtt - jelenleg 730 fős teljes létszámmal működik, de műszaki területre és különböző szellemi munkakörökbe továbbra is keresi a munkaerőt.

A vállalat egy műszakban egymillió sertéslevágására képes évente, így ma Magyarország második legnagyobb vágóhídjának számít a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. mögött.

A tapasztalatok szerint főként a jól képzett villanyszerelők, lakatosok, műszerészek és gépészek hiányoznak, de a komplexebb betanított munkára is nehezebben találnak érettségizett embereket. A szellemi munkaköröknél pedig az élelmiszeripari mérnök, a folyamatmérnök, a gépészmérnök és a villamosmérnök végzettségű szakembereket kell hosszabb ideig keresni, de a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökre is nehéz jó munkaerőt találni - közölte Pókos Gergely.

Az MCS Vágóhíd Zrt.-nél idén áprilisban volt bérfejlesztés, és a vezérigazgató szerint a közeljövőben nem terveznek újabbat. A szakemberhiány több területen eleve magasabb bérszínvonalat generál, ezért a vállalat a munkaerő megtartása érdekében nem fizethet rosszabbul más cégeknél. A létszám és a munkaerő stabilizálásához - tette hozzá Pókos Gergely - a betanított munkáknál is átlag feletti bérezést alkalmaznak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?