Már csak néhány nap és ismét együtt a hazai agrárszakma az Agrárszektor konferencián Siófokon!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Nagy István, Áder János, Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az új sörrel az volt a cél, hogy ne egy újabb ízt, vagy komlófajtát mutassanak be, hanem a piacon hosszú távon megmaradó gyártási technológiát vezessenek be - jelentette be tájékoztatóján Vuleta Zsolt, a bőcsi Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője. A Borsodi mutatta be Magyarországon az első dobozos és az első alkoholmentes sört, és az első gyümölcsös ízesítésű beer mix-et is.
A gyártó 7-8 évente előáll olyan innovációval, amely maradandó a magyar sörpiacon. Ugyanakkor úgy látják, hogy napjainkban termékforradalomról beszélünk, és születőben van egy olyan fogyasztói réteg, amely - legyen szó alapanyagokról, gyártási technológiáról - érdeklődéssel fordul a sör felé.
De hogy jön ide a nitrogén?
A most bevezetés előtt álló Borsodi Nitro különlegessége, hogy speciális membránkészülékkel a főzés után, a fejtés előtt kivonnak belőle szén-dioxidot, amit nitrogénnel helyettesítenek. A csapolás is részben nitrogénnel történik, így sokkal látványosabb lehet a folyamat. A sört 45 fokos, majd 90 fokos szögben (azaz függőleges helyzetben) csapolják. Néhány másodpercig kavargó állapot látszik, és folyamatosan tisztul ki az ital.
A sör kukoricát nem tartalmaz, ízvilága enyhén malátás, habja krémes és lágy (ez a nitrogénnek köszönhető). A sör egyelőre csak csapolt formátumban lesz elérhető, bolti forgalmazást jelenleg nem terveznek. Összesen 20 helyen kapható a termék, Budapest mellett Székesfehérváron, Győrben és Pécsett.