Bébitápszer botrány: a magyar tejiparnak nem segít

agrarszektor.hu
Nem tud szert tenni piaci előnyre a hazai tejipar a francia Lactalis csoport szalmonellás babatej-botránya miatt. A hazai cégek zöme ugyanis nem gyárt ilyen jellegű termékeket.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hazai tejipari vállalatok nagy része nem gyárt bébitápszer alapanyagokat - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Így a cégek nem tudják kihasználni azokat a piaci lehetőségeket, amelyek amiatt keletkezhetnek, hogy a francia Lactalis csoport a közelmúltban jelentős mennyiségű bababtejport hívott vissza, mivel egyes termékeikben szalmonella baktériumokat mutattak ki.

Mint ismert, a Lactalis azokat a termékeket vonta ki a piacról, amelyek craoni gyárából származtak. Első lépésként a visszahívás csak a 2017. február 15-e után gyártott craoni tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott, majd a Lactalis ezt az intézkedést gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden craoni termékre kiterjesztette.

Ma a szekszárdi Tolnatej Zrt. gyárt bébitápszer-alapanyagokat, jövőre pedig várhatóan a székesfehérvári Alföldi Tej (AT) Kft. debreceni üzemében is beindul a bébitápszer-előállítás - közölte Mélykuti Tibor, aki az AT ügyvezető igazgatója is. Más hazai cégek tudomása szerint nem készítenek ilyen termékeket.

A Lactalis egyébként egy tejfeldolgozót működtet Magyarországon. A cégcsoport 2015-ben vásárolta meg a tiszafüredi Kuntej Zrt.-t.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?