Ha nincs horgászengedély, már a halastavakon is büntetnek

agrarszektor.hu
Január 1-jétől már akkor is kötelező állami horgászjegyet váltani, ha valaki nem kifejezett horgászvizeken, hanem halgazdálkodási létesítményeken vagy halastavakon horgászik. Aki az állami horgászjegyet nem váltja ki, bírságot kaphat és eltilthatják a horgászjegy-vásárlástól is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint a horgászoknak érdemes fenntartásokkal fogadniuk a "túlzottan kecsegtető" halastavi hirdetéseket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Módosultak a halgazdálkodási törvény előírásai, így januártól már a halastavakon és a halgazdálkodási létesítményeken is csak állami horgászjegy, illetve turista horgászjegy birtokában lehet horgászni. A jogszabály-változtatás indoklása szerint a korrekció célja az volt, hogy egységes szabályozást alakítsanak ki a horgászathoz szükséges okmányoknál.

A Nébih tájékoztatása szerint halvédelmi bírságot kaphatnak, illetve eltilthatják a horgászjegy-vásárlástól is azokat, akik halastavakon állami horgászjegy nélkül horgásznak. Emellett a módosítás után halastavakon sem horgászhat, akinek állami horgászjegyét időlegesen bevonták, mert úgynevezett nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen - tehát valamely horgászvízen - halvédelmi bírság kiszabásával járó jogszabály-sértést követett el.

Egyes halastavi hirdetések megtévesztők lehetnek - fogalmaz közleményében a Nébih. Ezért a hivatal szerint a horgászoknak érdemes fenntartásokkal kezelni a "túlzottan kecsegtető" hirdetéseket, és előzetesen tájékozódniuk kell, ha az állami horgászjegyek kiváltásával kapcsolatban bizonytalanság merül fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?