Itt a figyelmeztetés: bukhatja a horgászengedélyét rengeteg magyar

Itt a figyelmeztetés: bukhatja a horgászengedélyét rengeteg magyar

agrarszektor.hu
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint idén május 1-jétől kezdve oldják fel a szigorúbb horgászati tilalmat. Ez azt jelenti, hogy április 30 éjféltől már műcsalit és csalihalas felszerelést is bevethetnek a parti, illetve a csónakkal közlekedő horgászok. Érdemes figyelni azonban, hogy a sárga bójákkal jelölt „kíméleti” területekre, amely régiókban tilos horgászni, behajózni vagy esetleg kívülről csalit bedobni.  

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Április 30 éjféltől újraindulhatott a „vadászat” az olyan balatoni ragadozókra, mint a süllő, a balin, a sügér, valamint a csuka, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint ugyanis idén május 1-jétől kezdve oldják fel a szigorúbb horgászati tilalmat. Ezzel egy időben a csónakos halászat tilalmát is feloldják - írja az economx.hu.

A horgászni vágyóknak azonban érdemes észben tartani, hogy tavaly már többen is elvesztették engedélyüket, mivel türelmetlenségük miatt nem várták ki a tilalom végét vagy éppen a sárga bójákkal jelölt „kíméleti” terület határát sértették meg. Így tehát világosság válik, hogy a helyszínenként kihelyezett 6 darab sárga bója a hajózás elől elzárt téglalap alakú területet jelöli. Ezekben a régiókban tilos horgászni, behajózni vagy esetleg kívülről csalit bedobni. A szabálysértés jelentős pénzbírsággal, valamint a halfogásra jogosító okmányok elveszítésével jár. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38