Itt a figyelmeztetés: bukhatja a horgászengedélyét rengeteg magyar

Itt a figyelmeztetés: bukhatja a horgászengedélyét rengeteg magyar

agrarszektor.hu
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint idén május 1-jétől kezdve oldják fel a szigorúbb horgászati tilalmat. Ez azt jelenti, hogy április 30 éjféltől már műcsalit és csalihalas felszerelést is bevethetnek a parti, illetve a csónakkal közlekedő horgászok. Érdemes figyelni azonban, hogy a sárga bójákkal jelölt „kíméleti” területekre, amely régiókban tilos horgászni, behajózni vagy esetleg kívülről csalit bedobni.  

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Április 30 éjféltől újraindulhatott a „vadászat” az olyan balatoni ragadozókra, mint a süllő, a balin, a sügér, valamint a csuka, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint ugyanis idén május 1-jétől kezdve oldják fel a szigorúbb horgászati tilalmat. Ezzel egy időben a csónakos halászat tilalmát is feloldják - írja az economx.hu.

A horgászni vágyóknak azonban érdemes észben tartani, hogy tavaly már többen is elvesztették engedélyüket, mivel türelmetlenségük miatt nem várták ki a tilalom végét vagy éppen a sárga bójákkal jelölt „kíméleti” terület határát sértették meg. Így tehát világosság válik, hogy a helyszínenként kihelyezett 6 darab sárga bója a hajózás elől elzárt téglalap alakú területet jelöli. Ezekben a régiókban tilos horgászni, behajózni vagy esetleg kívülről csalit bedobni. A szabálysértés jelentős pénzbírsággal, valamint a halfogásra jogosító okmányok elveszítésével jár. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?