Megjött a Dreher legújabb söre: ez lesz az idei nyár slágere?

agrarszektor.hu
Új termékkel célozza meg a nyári sörfogyasztási csúcsszezont a Dreher. A felsőerjesztésű Pale Ale háromféle komlóval készül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Idén nyáron is lesz olyan nagy hazai gyártó, amely sörkülönlegességgel, friss ízvilággal célozza meg a magyar fogyasztókat: a Dreher ma mutatta be új, felsőerjesztésű Pale Ale-jét.

Az ale típusú sörökben az élesztőgombák az erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére. Az erjesztést a lagerekhez képest magasabb, 15-21 fokon végzik - mondta el a termék bevezető sajtótájékoztatóján Séra Péter, a Dreher sörtermelési főmérnöke.

A szakember hozzátette: az új sör ízérzete komplexebb, markáns komlókeserűséget és virágos, citrusos hidegkomlózást lehet érezni benne. Kétféle árpamalátát és háromféle komlót használnak a gyártás során: Kazbek, Citra és Chinook komlóval készítik a sört, a tradícionálishoz legközelebb álló hidekomlózásos technológiával. A sör egyik érdekessége, hogy a fejlesztésbe a szokásosnál intenzívebben bevonták a fogyasztókat, próbagyártásokat készítettek, amelyek folyamatos fogyasztói tesztelésen mentek keresztül.

A sörgyártó ugyanakkor nem kockáztat nagyot az új termékkel: mint elmondták, a Pale Ale áll a legközelebb a Magyarországon legnépszerűbb láger sörök ízvilágához az ale-k közül. Mint azt az agrárszektor.hu megtudta, a termék csapolva és palackosan, HORECA-forgalmazásban (éttermekben, szórakozóhelyeken) a boltokban pedig palackosan és dobozosan is kapható. A termék ára valamelyest a klasszikus Dreher lager fölé lesz pozicionálva.

A Pale Ale-t Budapesten, Kőbányán gyártják, szinte kizárólag magyar alapanyagokból (a gyárnál az árpamaláta 95%-ban hazai forrásból származik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?