Az angolok azért eszik a szürke mókust, hogy megvédjék a vöröset

agrarszektor.hu
Hányszor bizonyul életrevalóbbnak egy idegenhonos faj a helyinél! Ilyenkor rendszerint a jövevények pusztításába kezdünk, pedig akár meg is ehetnénk őket - ahogy az angolok teszik. Az index.hu cikkét szemlézzük.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elszaporodtak a briteknél a szürke mókusok és az etikus húsfogyasztók. Előbbiekről azt kell tudni, hogy kiszorítják a kihalóban lévő vörös mókusokat, utóbbiak pedig ellenzik a nagyipari hústermelést, ezért vadon vagy szabadtartásban élő állatokat esznek. A Telegraph cikke szerint a két csoport újabban egymásra talált, pontosabban az egyik elkezdte ételként hasznosítani a másikat.

Ennivaló szürke mókus

Ugyanis a lehető legkevesebb állati szenvedéssel járó (cruelty-free) húsokkal dolgozó éttermek kitalálták, hogy felszolgálják azokat a szürke mókusokat, amiket a túlszaporodásuk miatt amúgy is le kell vadászni. A dolog működik, valószínűleg azért is. mert a mókusok kedves külseje alatt ízletes, sovány vöröshús rejtőzik, így egyre többen szoknak rá az olyan új ételekre, mint a mókusos lasagna vagy a mókushússal töltött palacsinta.

Védendő vörös mókus

A vadhústerjesztéssel foglalkozó Wild Meat cég vezetője, Robert Gooch is arról számolt be a Telegraphnak, hogy a szürke mókusok húsa egyre jobban fogy, ma már ez a harmadik legtöbbet eladott termékük, csak a szarvas és a fácán előzi meg. Gooch szerint a fenntartható ökoszisztéma miatt irtott vadon élő állatok húsát sokkal értelmesebb ötlet felszolgálni, mint kidobni a szemétbe, ráadásul a tenyésztett, nagyipari állatokkal ellentétben a vadhús előállítása nem igényel plusz erőforrást, így a széndioxid-kibocsátást sem növeli.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13