AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
Elszaporodtak a briteknél a szürke mókusok és az etikus húsfogyasztók. Előbbiekről azt kell tudni, hogy kiszorítják a kihalóban lévő vörös mókusokat, utóbbiak pedig ellenzik a nagyipari hústermelést, ezért vadon vagy szabadtartásban élő állatokat esznek. A Telegraph cikke szerint a két csoport újabban egymásra talált, pontosabban az egyik elkezdte ételként hasznosítani a másikat.
Ugyanis a lehető legkevesebb állati szenvedéssel járó (cruelty-free) húsokkal dolgozó éttermek kitalálták, hogy felszolgálják azokat a szürke mókusokat, amiket a túlszaporodásuk miatt amúgy is le kell vadászni. A dolog működik, valószínűleg azért is. mert a mókusok kedves külseje alatt ízletes, sovány vöröshús rejtőzik, így egyre többen szoknak rá az olyan új ételekre, mint a mókusos lasagna vagy a mókushússal töltött palacsinta.
A vadhústerjesztéssel foglalkozó Wild Meat cég vezetője, Robert Gooch is arról számolt be a Telegraphnak, hogy a szürke mókusok húsa egyre jobban fogy, ma már ez a harmadik legtöbbet eladott termékük, csak a szarvas és a fácán előzi meg. Gooch szerint a fenntartható ökoszisztéma miatt irtott vadon élő állatok húsát sokkal értelmesebb ötlet felszolgálni, mint kidobni a szemétbe, ráadásul a tenyésztett, nagyipari állatokkal ellentétben a vadhús előállítása nem igényel plusz erőforrást, így a széndioxid-kibocsátást sem növeli.