Nagy virsliteszt szilveszter előtt: 22 terméket vizsgált a laboratórium

agrarszektor.hu
A közelgő szilveszterre tekintettel 22-féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, köztük a Sága, a Pick, a Kométa és a Hercsi termékeit, valamint a nagy kereskedelmi láncok sajátmárkás áruit. A hírt az infostart.hu-n találtuk.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az ITM közleménye szerint az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalmat, valamint a szójamentességet vizsgálta. Mindössze két virsli nem  bizonyult megfelelőnek. Az egyik (Dárdás Baromfi virsli) zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket. A virsli a Magyar Élelmiszerkönyv előírásának egyébként  megfelelt. A másikban (Merian Foods Füstölt baromfi virsli) minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte, amely azonban sem az összetevők felsorolásában, sem figyelmeztetés formájában nem szerepelt a csomagoláson. A szója allergén összetevő, ezért feltüntetése kötelező - írták. A virsli egyebekben megfelelt a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak.

A tájékoztatással kapcsolatos hiányosságok megtévesztő gyakorlatnak minősülnek, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság a pontatlan címkék miatt eljárást indított, a gyártókat a valósághoz hű címkék elhelyezésére kötelezi. A vizsgált termékek adatainak összesítése a fogyasztóvédelmi honlapon elérhetőek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?