Nagy virsliteszt szilveszter előtt: 22 terméket vizsgált a laboratórium

agrarszektor.hu
A közelgő szilveszterre tekintettel 22-féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, köztük a Sága, a Pick, a Kométa és a Hercsi termékeit, valamint a nagy kereskedelmi láncok sajátmárkás áruit. A hírt az infostart.hu-n találtuk.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ITM közleménye szerint az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalmat, valamint a szójamentességet vizsgálta. Mindössze két virsli nem  bizonyult megfelelőnek. Az egyik (Dárdás Baromfi virsli) zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket. A virsli a Magyar Élelmiszerkönyv előírásának egyébként  megfelelt. A másikban (Merian Foods Füstölt baromfi virsli) minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte, amely azonban sem az összetevők felsorolásában, sem figyelmeztetés formájában nem szerepelt a csomagoláson. A szója allergén összetevő, ezért feltüntetése kötelező - írták. A virsli egyebekben megfelelt a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak.

A tájékoztatással kapcsolatos hiányosságok megtévesztő gyakorlatnak minősülnek, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság a pontatlan címkék miatt eljárást indított, a gyártókat a valósághoz hű címkék elhelyezésére kötelezi. A vizsgált termékek adatainak összesítése a fogyasztóvédelmi honlapon elérhetőek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03