Óriási sikert arattak a magyar borok Lengyelországban

MTI
Magyar borászati bemutatót tartottak csütörtökön Krakkóban. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a szervezet által a legutóbbi országos borversenyen díjazott 31 pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

A HNT 2018 óta immár harmadik alkalommal rendezte meg lengyelországi szakbemutatóit, igaz, eddig csak a lengyel fővárosban, Varsóban tartottak ilyet. Az előző évek sikereire alapozva, idén már két lengyel rendezvényen fogják bemutatni az országos borverseny díjnyertes tételeit.

Kép forrása: Getty Images

A csütörtöki krakkói szakbemutatót követően Varsóban február 26-án fogják megrendezni azt az akciót, amelynek célja a magyar borok gazdag választékának és prémium minőségének népszerűsítése lesz, közölték a szervezők. A HNT tájékoztatása szerint a visegrádi együttműködés országai, különösen Lengyelország, tradicionális exportpiacot jelentenek a magyar borok számára. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2019 első tíz hónapjában több mint 2,3 millió liter magyar bort exportáltak Lengyelországba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?