Koronavírus: a húskészítmények nem veszélyesek, de a csomagolással vigyázni kell

Koronavírus: a húskészítmények nem veszélyesek, de a csomagolással vigyázni kell

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben a németországi vágóhidakon és húsfeldolgozó üzemekben kitört tömeges koronavírus-megbetegedések kapcsán egy német állami intézet jelezte: a húskészítményeken keresztül nem terjed a vírus.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Németország mellett az Egyesült Államokban és Brazíliában is érzékelhető a húsfeldolgozók koronavírus miatti kapacitáscsökkenése - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az ágazatban tapasztalt tömeges megbetegedések kapcsán felmerül a kérdés: a koronavírus esetleg terjedhet-e húskészítmények útján?

A Német Szövetségi Kockázat-felmérési Intézet (BfR) állásfoglalása szerint, a jelenlegi ismeretek alapján, a vágóállatok - sertés, baromfi - vírussal történő fertőzöttsége valószínűtlen, így az azok által okozott humánfertőzés sem reális. A vírus terjedéséhez ugyanis élő gazdaszervezetre van szükség, így az élelmiszereken - beleértve a húskészítményeket - keresztüli kizárt. Az intézet azonban felhívja a figyelmet a vágóhidakon és húsfeldolgozó üzemekben szükséges alapvető higiéniai követelmények betartására, hiszen például az élelmiszerek szennyezett csomagolásán keresztül elképzelhető a fertőzés terjedése.

Az állásfoglalás a BfR oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?