Lezárult az adásvétel: új tulajdonosa lett a perbáli húsfeldolgozónak

Lezárult az adásvétel: új tulajdonosa lett a perbáli húsfeldolgozónak

agrarszektor.hu
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tulajdonába került a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegysége. A sikeresen lezárt tranzakciót követően a vállalat tovább modernizálja az 1998-ban átadott perbáli húsüzemet. A közel 200 fős munkavállalói állomány pedig biztonságban tudhatja magát a továbbiakban is, de már a fenyőfás logó égisze alatt, tudhattuk meg a vállalat közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat legfontosabb törekvése, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött - és minél nagyobb arányban magyar - alapanyagokból származó, minőségi termékeket juttasson el. Nincs ez másként a frisshús és a húskészítmények szegmensében sem, ahol a bicskei Regnum Húsüzemük révén folyamatosan a fogyasztói igények változásaihoz tudják igazítani a termékek gyártását.

Az elmúlt időszakban megnőtt kereslet miatt úgy döntöttünk, hogy bővítjük a gyártási kapacitásunkat. A most cégcsoportunk tulajdonába került perbáli üzemmel kipróbált, nagy kapacitásra képes, magas minőséget szem előtt tartó egységgel bővült a SPAR-csoport, amely tovább erősíti pozícióinkat a hazai húspiacon

- ismertette Heiszler Gabriella.

Fotó: spar.hu

A perbáli üzem a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben. Az itt gyártott termékek a SPAR saját hálózatában és valamennyi franchise üzletében kaphatóak lesznek majd, a perbáli üzem gyártási folyamatait pedig összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével. A közeljövőben több jelentős fejlesztést hajtanak végre az új üzemegységben, többek között korszerűsítik a hűtéstechnológiát. Minőségirányítási szempontból a meglévő üzemhez hasonlóan Perbálon is az ISO 22 000 rendszer szerint működtetik majd a folyamatokat, a tanúsítás megszerzésének tervezett időpontja a következő két év.

Horváth Ferenc, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője elmondta, hogy a Zimbo perbáli gyára november 2-ától a SPAR élelmiszer-termelési üzletágában működik tovább. A termékpaletta folyamatosan fog bővülni, és év végére meg fognak érkezni az első termékek Perbálról a SPAR teljes hálózatába. Az itt dolgozó mintegy 200 munkavállaló tovább dolgozhat majd, immár a SPAR-csoporton belül. Velük együtt a SPAR csapatát az élelmiszer-termelés üzletágban így már mintegy 600 szakember erősíti majd.

A bővüléssel nagyobb lesz a saját márkás termékválasztékunk, és erősödik a magyar termék szortiment. Az elmúlt évben 40 ezer tonna hústerméket állítottunk elő, 2021-től jelentősen bővül a kapacitásunk

- tette hozzá Horváth Ferenc.

(A cikkben szereplő képek forrása: spar.hu)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?