Megvan a kormány nagy terve: ez vár az élelmiszeriparra Magyarországon

Megvan a kormány nagy terve: ez vár az élelmiszeriparra Magyarországon

MTI
Magyarország sikere az eredményes vállalkozások, vállalatok működéséből adódik össze, ezért az élelmiszeriparban is lesznek "nemzeti bajnokok", akik a világpiacon is helytállnak majd - közölte Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a tárca által az MTI-hez eljutatott közleményben.  

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkár kiemelte, az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy az élelmiszeriparban is nemzetgazdasági érdek az importfüggőség csökkentése és az exportképesség fokozása. Ez csak akkor valósulhat meg, ha olyan élelmiszeripari - elsősorban - nagyvállalatok fejlesztésére fókuszálnak, amelyek hazai alapanyagra építik a termelésüket, láncszemléletben gondolkodva optimalizálják az erőforrások felhasználását és ezáltal magas hozzáadott értékű, homogén és nagy mennyiségű árualap előállítására képesek - hangsúlyozta.

Éppen ezért hoztuk létre az élelmiszeripar kiemelt szereplőinek fejlesztési stratégiáira fókuszáló Élelmiszeripar Bajnokai Programot

- tette hozzá Nobilis Márton.

Nobilis Márton a közlemény szerint kifejtette, hogy ezek a beavatkozások összetett fejlesztésekre fókuszálnak, eltérő forrásból és eltérő feltételekkel. Az Élelmiszeripar Bajnokai Program segítségével a rendelkezésre álló szakmai és támogatási lehetőségeket teljes kormányzati szinten egy csokorba gyűjtve biztosítanak lehetőséget a bajnokok fejlesztéseihez. A programban kiválasztásra kerülő vállalkozásokat mentor segíti a részvétel ideje alatt - ismertette az államtitkár.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a következő évek agrárpolitikai feladata egy olyan élelmiszeripar kialakítása lesz, amely magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása mellett is növekvőképes, a világpiacon is megállja a helyét, és ellátja a magyar lakosságot jó minőségű, biztonságos hazai élelmiszerekkel. A versenyképesség motorja hosszú távon csak a vállalkozások alkotó ereje, hagyományokon nyugvó innovációja és fejlesztései lehetnek - hangsúlyozta Nobilis Márton az AM közleménye szerint.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 28. 16:01