Vészjósló előrejelzés: óriásit drágulhatnak az élelmiszerek 2021-ben

Vészjósló előrejelzés: óriásit drágulhatnak az élelmiszerek 2021-ben

agrarszektor.hu
Nagyot drágulhatnak az élelmiszerek jövőre, legalábbis ezt jósolja a Forbes egyik szakértője a meteorológiai előrejelzésekre hivatkozva.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Óriásit drágult a búza, valamint a kukorica és úgy tűnik a folyamat 2021-ben is folytatódni fog: a jövő évi meteorológiai folyamatokat elemezte ugyanis a texasi Hackett Financial befektetőcsoport arra jutott, hogy több olyan térségben is nagy szárazság várható, ahol komoly élelmiszertermelés folyik - írja a HVG. Ilyen például Kelet-Európa, az USA, Dél-Amerika vagy Oroszország nyugati része, de a világ farmerjeinek nemcsak a szárazsággal, hanem a zord téllel és komoly hurrikánszezonokkal is szembe kell nézniük.

Ennek pedig hatása lesz a termények mennyiségére, ahogy az előrejelzés szerint az is, hogy az óceánok elkezdenek lehűlni azt követően, hogy negyven éven keresztül folyamatosan egyre melegebbek lettek. Emiatt pedig mindenütt a hőmérséklet csökkenése várható. Ezekből pedig az következik Simon Constable, a Forbes szakértője szerint, hogy a búza, a kukorica vagy a szója ára emelkedni fog, ami egyben lehetőség is a befektetőknek, hiszen ha olyan alapokba fektetik a pénzüket, amelyek ilyen termékeket tartalmaznak, akkor akár sok pénzt is kereshetnek.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?