Vészjósló előrejelzés: óriásit drágulhatnak az élelmiszerek 2021-ben

Vészjósló előrejelzés: óriásit drágulhatnak az élelmiszerek 2021-ben

agrarszektor.hu
Nagyot drágulhatnak az élelmiszerek jövőre, legalábbis ezt jósolja a Forbes egyik szakértője a meteorológiai előrejelzésekre hivatkozva.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Óriásit drágult a búza, valamint a kukorica és úgy tűnik a folyamat 2021-ben is folytatódni fog: a jövő évi meteorológiai folyamatokat elemezte ugyanis a texasi Hackett Financial befektetőcsoport arra jutott, hogy több olyan térségben is nagy szárazság várható, ahol komoly élelmiszertermelés folyik - írja a HVG. Ilyen például Kelet-Európa, az USA, Dél-Amerika vagy Oroszország nyugati része, de a világ farmerjeinek nemcsak a szárazsággal, hanem a zord téllel és komoly hurrikánszezonokkal is szembe kell nézniük.

Ennek pedig hatása lesz a termények mennyiségére, ahogy az előrejelzés szerint az is, hogy az óceánok elkezdenek lehűlni azt követően, hogy negyven éven keresztül folyamatosan egyre melegebbek lettek. Emiatt pedig mindenütt a hőmérséklet csökkenése várható. Ezekből pedig az következik Simon Constable, a Forbes szakértője szerint, hogy a búza, a kukorica vagy a szója ára emelkedni fog, ami egyben lehetőség is a befektetőknek, hiszen ha olyan alapokba fektetik a pénzüket, amelyek ilyen termékeket tartalmaznak, akkor akár sok pénzt is kereshetnek.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?