2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Változott a jogszabály: ezt minden állati eredetű terméket szállítónak tudnia kell

Változott a jogszabály: ezt minden állati eredetű terméket szállítónak tudnia kell

agrarszektor.hu
Kiegészülnek az (EU) 2016/429 rendeletében meghatározott, a szárazföldi állatoktól származó állati eredetű termékek szállítmányainak unión belüli szállítására vonatkozó szabályok.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az új rendelkezések értelmében az állati eredetű termékek szállítmányait mozgató felelős személyek akkor mozgathatják a termékeket az unión belül, ha a rendeltetési hely szerinti hatóság engedélyezte azt, az állategészségügyi bizonyítványnak pedig tartalmaznia kell az aktuális rendelet mellékletében megjelölt többletinformációkat is, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A szállítmányok tagállamok közötti mozgatása esetén azt be kell jelenteni, valamint a kiegészítő információkat a származási tagállam illetékes hatóságának is a rendelkezésére kell bocsátani.

A rendeletet az (EU) 2016/429 rendelet alkalmazásának kezdőnapjával összhangban 2021. április 21-től kell alkalmazni. Részletes információ az Európai Unió jogszabálygyűjteményében található.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31