Hatalmas siker: újabb magyar gyümölcs kapott uniós oltalmat

Hatalmas siker: újabb magyar gyümölcs kapott uniós oltalmat

MTI
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az újfehértói meggy felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára - közölte a brüsszeli testület csütörtökön.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A bizottsági tájékoztatás szerint az oltalom a kelet-magyarországi Nyírség régiójában termelt, bordó vagy sötétvörös színű, savas-édes ízű, kemény húsú meggyfajtára vonatkozik. Tulajdonságai kapcsolódnak a régió éghajlati viszonyaihoz, valamint a fajtaválasztási és termesztési módszerekhez kapcsoló különleges ismeretekhez.

A döntésnek megfelelően az újfehértói meggy bekerült a már oltalom alatt álló 1514 élelmiszer jegyzékébe, mely az eAmbrosia adatbázisban található. Az oltalom alatt álló eredetmegjelölések olyan mezőgazdasági termékekre és élelmiszerekre vonatkoznak, amelyeket meghatározott földrajzi területen, elismert módszerekkel állítanak elő és védelemben részesülnek az Európai Unióban.

Ugyancsak csütörtökön oltalmat kapott az észak-szlovákiai liptói szalámi (Liptovské droby) is. A termék különlegessége a burgonyából és fűszerekből készült töltelék, amelyet igazi sertés- vagy marhabélbe töltenek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58