Így jelölhetik mostantól a sümegi borokat: óriási változás jöhet az idei szüret után

Így jelölhetik mostantól a sümegi borokat: óriási változás jöhet az idei szüret után

MTI
Sümegi oltalom alatt álló eredetmegjelölést kaphatnak már az idei szürettől a Csabrendeken, Sümegen és Sümegprágán termelt borok és pezsgők, mellyel új lehetőségek nyílhatnak meg a borvidék előtt - mondta az agrárminiszter a sümegi Jakab Napokon elhangzott köszöntőjében szombaton.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy István kiemelte: Sümeg egyedi ökológiai adottságai alapozták meg a nagy tradícióval rendelkező borvidéken a szőlőgazdálkodást. Hozzátette: az évszázadok alatt felhalmozott szaktudás garantálja a borok minőségét és egyediségét, amely már a reformkorban hírnevet szerzett a településnek, a borvidéknek és az itt termelt boroknak.

Nagy István kitért arra is, hogy az elmúlt bő két évtizedben megújulásra törekedtek a helyi borászok, a szőlőültetvény gazdálkodásban az ökológiai fenntarthatóság elvét jelölték ki a fejlődés alapjául. A sümegi borkészítés alapelvei az ideális élőhely helyreállítása és a természet ritmusához igazodó termelési folyamat - mondta. Kiemelte: a "Natúr Sümeg" egy ősi hagyományos termesztési technológiára épül, amely a jövőbe mutató termelési kultúrát honosíthat meg szerte az országban. Ennek legfőbb feltétele a természetesség - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?