Tejfölszennyeződés az Alföldi Tejnél: kiderült, miért kellett visszahívni a termékeket

Tejfölszennyeződés az Alföldi Tejnél: kiderült, miért kellett visszahívni a termékeket

MTI
Műszaki hiba miatt szennyeződtek azok a tejfölök, amiket ki kellett vonni a forgalomból - közölte az Alföldi Tej Kft. kedden az MTI-vel.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn tájékoztatott a termékvisszahívásról az Alföldi Tej Kft.-re hivatkozva. A cég közleménye szerint az elváltozásokat érzékszervi termékkóstolások során fedezték föl, a hatóságokat és a kereskedelmi partnereket haladéktalanul értesítették. Hozzátették, hogy a mikrobiológiai szennyeződés elszórtan jelentkezett, ám elővigyázatosságból minden tejfölt visszahívtak, amelyek augusztus 2. és augusztus 14. közötti gyártási idővel, szeptember 15-i és szeptember 28-i lejárattal kerültek forgalomba. Az intézkedés 15 márka különböző kiszerelésű változatait érinti.

A mikrobiológiai szennyeződés esetén a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható, és főzés nélkül gyomorpanaszokat okozhat. Az ilyen termékeket a gyártó a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti, és mindent megtesz annak érdekében, hogy többet ilyen hiba ne fordulhasson elő - írták.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?