Beütött a katasztrófa Franciaországban: nagy a baj az idei borral

Beütött a katasztrófa Franciaországban: nagy a baj az idei borral

MTI
A francia mezőgazdasági minisztérium az eddigieknél némileg derűlátóbb előrejelzést tett közzé az idén várható bortermelés kapcsán, ami azonban várhatóan így is 27 százalékkal kisebb lehet a tavalyinál.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön a minisztérium azt közölte, hogy idén várhatóan 34,4 millió hektoliter bor készül, több, a szeptemberben várt 33,3 millió hektoliternél. A hektoliter 100 liternek, mintegy 133 standard borosüvegnek fel meg. A minisztérium rámutatott arra, hogy a korábban becsültnél több bor készül Champagne, Bordeaux és Charentes térségekben.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

A bortermelés jelentős visszaesését a tavaszi fagykárok és a sok nyári csapadék miatt különösen párás időt okozta, ami számos szőlőbetegség kiváltója. A minisztérium adatai szerint az ország gyakorlatilag összes bortermő vidékét károk érték, de különböző mértékben. Champagne térségben a termelés 40 éve legkisebb lehet, 17%-kal maradhat el a tavalyinál, ami azonban mindenképpen kedvezőbb kilátás az egy hónapja még 36%-ra becsült visszaesésnél.

Bordeaux térségben a szeptemberben várt 25%-nál kisebb, 21%-os lehet idén a bortermelés csökkenése. A visszaesés a Burgundy-Beaujolais térségben elérheti az 52%-ot is, és nagyobb lehet a korábban becsült 47%-nál. A minisztérium nem adott ki előrejelzést Charentes térség várható bortermelése kapcsán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?