Durva kenyérdrágulás a láthatáron: komoly áremelés várható a magyar pékségekben

Durva kenyérdrágulás a láthatáron: komoly áremelés várható a magyar pékségekben

agrarszektor.hu
A pusztító aszály miatt több helyen is rossz lett a búzatermés, emellett emelkedik az energia, ezek pedig további kenyérdrágulást okoznak. Ám a szárazság nemcsak a növényeket, hanem az állatokat is érinti, ezért nem lenne meglepő, ha a húsok is drágulnának.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Akár további 30-40 százalékkal is drágulhat a kenyér. Egy Zala megyei pékmester úgy gondolja, hogy nem fogja tudni kitermelni azt, hogy augusztus 1-vel több mint háromszoros árat kell majd fizessen az áramért, ezért nem tud mit tenni, és egyszerűen felhagy tevékenységével. Azt mondja, hogy már nem tud tovább árat emelni, mert a környéken nincsenek olyan emberek, akik képesek lennének megfizetni a minőséget - írja az atv.hu. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) megbecsülte a várható drágulás mértékét, aminek hátterében az energiaköltségek emelkedése, az aszály és a gyenge gabonatermés áll. A Gabonatermesztők Országos Szövetsége szerint az Alföldön nagyon gyengék a betakarítási eredmények, a Dunántúlon viszont jobb volt a termés, ezért az ország búzája nincs veszélyben. A MOSZ úgy véli, hogy az állattenyésztők nyeresége is veszélybenvan, a kényszervágások miatt pedig drágulni fog a hús. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?