Brutálisan elszabadulhatnak az árak októbertől: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Brutálisan elszabadulhatnak az árak októbertől: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

agrarszektor.hu
Október 1-jén ér véget a február 1-től bevezetett élelmiszerárstop Magyarországon, és fel kell készülni arra, hogy szinte mindennek meg fog emelkedi az ára, hiszen jelenleg olyan élelmiszerek vannak az ársapka alatt, amelyek ára a szomszédos országokban 40-50 százalékkal magasabb. Szinte biztos, hogy az étolaj drágul majd meg a legjobban, akár 70-80 százalékkal, 1300-1400 forintra nőhet az ára. Emellett a filézett csirkemell ára is biztosan drasztikusan emelkedik majd, de a sertéscombért is 30-40 százalékkal kell majd többet fizetnünk.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A február 1-től bevezetett élelmiszerárstop a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát árait korlátozta hazánkban, október 1-jén azonban véget ér az árszabályozás. 

Lényegében mindennek az ára emelkedni fog. Jelen pillanatban olyan élelmiszerek vannak az ársapka alatt, amelyek ára a szomszédos országokban 40-50 százalékkal magasabb

- mondta Raskó György agrárközgazdász az RTL Klubnak. Hozzátette, valószínűleg az étolaj drágul majd a legjobban, akár 70-80 százalékkal, de egyéb termékeknél is 20-30 százalékos drágulás jöhet. A filézett csirkemell biztosan drasztikusan emelkedik majd, a liszt viszont már most is olyan drága, hogy annak ára nem nagyon fog emelkedni a szakember szerint. De a sertéscombért is 30-40 százalékkal kell majd többet fizetnünk.

A helyzet egyelőre csak rosszabb lesz, mert a különböző gabonafélék ára emelkedik a nemzetközi tőzsdéken. A sertéshús drágulása eddig visszafogott volt, de most meglódult, behozza a lemaradását. A német mintát követi ebben Magyarország

- közölte Raskó György.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?