Hihetetlen, de igaz: így változtak augusztusban a gyümölcsárak Németországban

Hihetetlen, de igaz: így változtak augusztusban a gyümölcsárak Németországban

agrarszektor.hu
Az augusztusi 7,9%-os németországi inflációs rátához képest a gyümölcsök mindössze 3,1%-kal drágultak. Ez azt jelenti, hogy továbbra is az átlagos infláció alatt van a gyümölcsárak növekedése az országban. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) adatai szerint Németországban 7,9% volt az augusztusi inflációs ráta, ami azt jelenti, hogy a júniusi 7,6% és a júliusi 7,5% után tovább emelkedett a pénzromlás üteme, ami az utóbbi 6 hónap során végig 7% feletti volt. Különösen az energia- és az élelmiszerárak (+16,6%) hajtják a pénzromlást, melyet a nyáron bevezetett üzemanyag-kedvezmény és a 9 eurós jegy tudott mérsékelni valamelyest. A friss gyümölcsök esetében 3,1%-os, míg a zöldségeknél 9,5%-os inflációt mértek, mindkettő jelentősen elmarad az egyéb kategóriákban tapasztalható drágulástól, például az étkezési zsíroknál és olajoknál 44,5%, tejtermékeknél és tojásnál 26,8%, a húsféléknél 18,6%, míg a kenyérféléknél 17,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbi szinthez képest - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?