Durva, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: váratlan hírek érkeztek a szomszédból

Durva, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: váratlan hírek érkeztek a szomszédból

agrarszektor.hu
A betakarítás újbóli megindulásával időszakosan csökkentek a tavalyinál lényegesen magasabb sárgarépaárak Ukrajnában. A piaci elemzők szerint a sárgarépa kínálata egészen a fagyokig folyamatosan bővülni fog, majd a fagyok érkeztével az árak stabilizálódni fognak keleti szomszédunknál.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az EastFruit értesülései szerint jelenleg 12-16 hrivnya/kg (140-190 Ft/kg) közötti sávban alakul a sárgarépa ára az ukrán piacokon, ami jelentős csökkenés az előző hetekben kialakult árcsúcshoz képest. Ennek oka, hogy újból megindult a betakarítás, másrészt viszont az is igaz, hogy a piacra most elsősorban azok a tételek kerülnek, amelyek „kis hibásak”, vagyis hosszú tárolásra nem alkalmasak - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Piaci elemzők szerint a sárgarépa kínálata egészen a fagyokig folyamatosan bővülni fog, majd a fagyok érkeztével az árak stabilizálódni fognak. A sárgarépa jelenlegi átlagára azonban a tavalyi év azonos időszakában megfigyeltnél még így is 2,6-szor magasabb.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?