Durva, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: váratlan hírek érkeztek a szomszédból

Durva, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: váratlan hírek érkeztek a szomszédból

agrarszektor.hu
A betakarítás újbóli megindulásával időszakosan csökkentek a tavalyinál lényegesen magasabb sárgarépaárak Ukrajnában. A piaci elemzők szerint a sárgarépa kínálata egészen a fagyokig folyamatosan bővülni fog, majd a fagyok érkeztével az árak stabilizálódni fognak keleti szomszédunknál.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az EastFruit értesülései szerint jelenleg 12-16 hrivnya/kg (140-190 Ft/kg) közötti sávban alakul a sárgarépa ára az ukrán piacokon, ami jelentős csökkenés az előző hetekben kialakult árcsúcshoz képest. Ennek oka, hogy újból megindult a betakarítás, másrészt viszont az is igaz, hogy a piacra most elsősorban azok a tételek kerülnek, amelyek „kis hibásak”, vagyis hosszú tárolásra nem alkalmasak - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Piaci elemzők szerint a sárgarépa kínálata egészen a fagyokig folyamatosan bővülni fog, majd a fagyok érkeztével az árak stabilizálódni fognak. A sárgarépa jelenlegi átlagára azonban a tavalyi év azonos időszakában megfigyeltnél még így is 2,6-szor magasabb.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?