Durva, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: váratlan hírek érkeztek a szomszédból

Durva, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: váratlan hírek érkeztek a szomszédból

agrarszektor.hu
A betakarítás újbóli megindulásával időszakosan csökkentek a tavalyinál lényegesen magasabb sárgarépaárak Ukrajnában. A piaci elemzők szerint a sárgarépa kínálata egészen a fagyokig folyamatosan bővülni fog, majd a fagyok érkeztével az árak stabilizálódni fognak keleti szomszédunknál.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az EastFruit értesülései szerint jelenleg 12-16 hrivnya/kg (140-190 Ft/kg) közötti sávban alakul a sárgarépa ára az ukrán piacokon, ami jelentős csökkenés az előző hetekben kialakult árcsúcshoz képest. Ennek oka, hogy újból megindult a betakarítás, másrészt viszont az is igaz, hogy a piacra most elsősorban azok a tételek kerülnek, amelyek „kis hibásak”, vagyis hosszú tárolásra nem alkalmasak - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Piaci elemzők szerint a sárgarépa kínálata egészen a fagyokig folyamatosan bővülni fog, majd a fagyok érkeztével az árak stabilizálódni fognak. A sárgarépa jelenlegi átlagára azonban a tavalyi év azonos időszakában megfigyeltnél még így is 2,6-szor magasabb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?