Két díjat is nyert egy magyar borászat a világ egyik legrangosabb borversenyén

agrarszektor.hu
Soha nem volt még magyar jelölt a világ egyik legexkluzívabb borversenyén, 2022-ben azonban a Szepsy pincészet nyerte a Golden Vines Awards 2022 legjobb európai bortermelője kategóriáját, id. Szepsy István pedig a Golden Vines Hall of Fame díjat is megkapta - mondta el az Agrárszektornak Ifj. Szepsy István, a borászat vezetője. A díjakat a világ legjobb bortermelőinek ítélik oda, akikre a globális ipar vezető tagjai szavaztak, a szavazást a Deloitte könyvvizsgáló hitelesíti.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Golden Vines Awards a borvilág egyik legexkluzívabb borversenyének számít. A díjat Liquid Icons fine wine cég, valamint Lewis Chester WSET diplomás borszakértő hozta létre a három évvel ezelőtt elhunyt, és generációja egyik legnagyobb borszakértőjének tartott Gérard Basset (Master of Wine és Master Sommelier) tiszteletére.

A Golden Vines Awards díjait a világ legjobb bortermelőinek ítélik oda, a zsűrit a nemzetközi borszakma krémje alkotja, a szavazást pedig a Deloitte könyvvizsgálócég hitelesíti. A vacsorát Massimo Bottura, a modenai Osteria Francescana három Michelin-csillagos séfje prezentálta.

Idén október 16-án Firenzében rendezték a díjátadót, ahol kilenc kategóriában osztottak díjakat:

  • 2022 legjobb európai bortermelője
  • 2022 legjobb amerikai bortermelője
  • 2022 legjobb bortermelője a világ többi részén
  • 2022 legjobb „fine wine” bortermelője
  • 2022 „rising star” (feltörekvő) bortermelője
  • 2022 legjobb innováció díja
  • 2022-es Fenntarthatósági Díj
  • 2022-es Golden Vines Hall of Fame-díj
  • 2022-es Golden Vines Honorary Award („tiszteletdíj”)

A mádi Szepsy pincészet 2022-ben a 2022 Legjobb európai bortermelője kategóriát nyerte meg, id. Szepsy István pedig a Golden Vines Hall of Fame díjat is megkapta - tájékoztatta az Agrárszektort vasárnap este Ifj. Szepsy István, a borászat vezetője, aki elmondta, hogy a díj több szempontból is különleges. Egyrészt a szakma globális elitje szerepel a zsűriben, így a díj jelentős publicitást kap világszerte. Ráadásul Magyarországról, sőt, a régióból sem volt még jelöltje egyetlen kategóriának sem.

Díjazták még - többek között - a francia Louis Roederer pezsgőpincészetet, a szintén francia Domaine de la Romanée Conti pincészetet, és a dél-afrikai The Sadie Family Wines borászatot is.

Mesterkurzust is tartott a mádi pincészet

Az elmúlt napokban több mesterkurzust is tartottak a rendezvény keretében, a Dom Pérignon, a Domeine Arnoux-Lachaux vezető borászai, vagy Gabriele Gorelli Master of Wine mellett Ifj. Szepsy István, a Szepsy Pincészet vezetője is vezetett egy szakmai előadást a Palazzo Tornabuoni tükörtermében.

A borász lapunknak elmondta, hogy több dűlőszelektált furmintot is bemutatott a mesterkurzus keretében: a 2017-es Urbán dűlőből, a 2017-es Szent Tamás dűlőből és a 2003-as Úrágya dűlőből, aszúk közül pedig a 2017-es Szepsy 6 Puttonyos Aszút kóstolhatták az érdeklődők.

Címlapkép: ifj. Szepsy István és Szepsy István (Forrás: Portfolio)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?